Trend Hidrogénszövetség alakult az Egyesült Államokban

Hidrogénszövetség alakult az Egyesült Államokban

autopro.hu/P.B. | 2021.02.11 08:21

Hidrogénszövetség alakult az Egyesült Államokban

Fotó: Arcola Energy

A Hydrogen Forward nevű koalíció célja a hidrogénen alapuló technológiák fejlesztése az egész Egyesült Államokban. Az együttműködésben többek között a Hyundai, a Toyota és a Shell is részt vesz.

A hidrogénes technológiák fejlesztését célzó együttműködést tizenegy vállalat alapította, a következők: Air Liquide, Anglo American, Bloom Energy, CF Industries, Chart Industries, Cummins, Hyundai, Linde, McDermott, Shell és Toyota.

Amint az a felsorolásból is látszik, több komoly autóipari szereplő vesz részt a kezdeményezésben, de az összes alapítóra igaz, hogy a hidrogénkutatás minden fázisában jelen vannak. Közleményük szerint a vállalatok úgy látják, hogy az Egyesült Államokban hiányzik egy hidrogénstratégia, ami komoly gátat jelent a környezetbarát technológiák fejlődésében.

A cégek kiemelték, hogy az Egyesült Államokkal ellentétben Európában és Kelet-Ázsiában számos állami program létezik a hidrogén fejlesztésének céljából, a nagy piacok közül az USA az egyetlen, ahol nincsen állami stratégia ezen a területen.

Most kell a hidrogénbe invesztálni

Tom Linebarger, a Cummins vezérigazgatója elmondta, hogy a koronavírus-járványból való kilábalás egy unikális, ritka lehetőséget a gazdaság átalakítására, ezért kiváló alkalom a jelenlegi a hidrogénes technológiák fejlesztésére. Az új technológia terjedése munkahelyeket hozhatna létre és felpörgethetné a gazdaságot.

A Hydrogen Forward koalíció céljaként tűzte ki az energiaátállást célzó politikai, gazdasági programok támogatását – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink