Trend Hatalmas rugalmasságot kínál egy amerikai cég: mobil gyorstöltőt fejlesztettek

Hatalmas rugalmasságot kínál egy amerikai cég: mobil gyorstöltőt fejlesztettek

autopro.hu/P.B. | 2020.05.08 16:23

Hatalmas rugalmasságot kínál egy amerikai cég: mobil gyorstöltőt fejlesztettek

Fotó: Lightning Systems

Mobil gyorstöltőt fejlesztett a Lightning Systems nevű amerikai cég. A töltő hamar telepíthető, így lehetővé teszi az országúti töltést, ami az elektromos haszongépjárműveket üzemeltető cégek számára jelenthet igazán praktikus megoldást. A gyorstöltőállomás utánfutóval vagy raktérben is szállítható.

Hirdetés

A szállítható elektromos gyorstöltő 192 kilowattórás kapacitással rendelkezik. Alkalmas arra is, hogy akár útközben tölteni lehessen vele az elektromos járműveket, így akár a lerobbant, lemerült autókat is újra működőképessé lehet tenni vele.

A Lightning Systems vezérigazgatója, Tim Reeser szerint minden olyan cég profitálhat a töltő használatával, amelyik elektromos járművekből álló flottát üzemeltet. Mint mondta, hiába lehet megtervezni az útvonal alapján, hogy az adott járműveket mikor és hol kell tölteni, bármikor közbejöhet olyan forgalmi ok, ami miatt szó szerint útközben kell egy-egy járművet feltölteni.

Spórolni is lehet a mobil töltőállomással

Magát a töltőállomást sztenderd, úgynevezett kettes szintű töltőkkel is fel lehet tölteni a hálózatról. Ennek köszönhetően a telephelyeken is hasznát lehet venni a Lightning Systems töltőjének, hiszen csúcsidőn kívül, olcsóbban elérhető a gyorstöltés a segítségével.

A Lightning Systems fő profilja a hagyományos meghajtású haszongépjárművek átalakítása teljesen elektromos meghajtásúvá. A hordozható töltőállomásukat a Lightning Electric Transit 350HD furgon rakterére tervezték, de elmondásuk szerint bármilyen pótkocsiba vagy nagyobb rakterű furgonba, teherautóba beszerelhető – írja az Electrive.

Kiemelt Partnereink