Trend Hatalmas összeget fordít Franciaország az elektromos töltőhálózatra

Hatalmas összeget fordít Franciaország az elektromos töltőhálózatra

autopro.hu/P.B. | 2021.02.18 09:21

Hatalmas összeget fordít Franciaország az elektromos töltőhálózatra

Fotó: Renault Media

A francia kormány új programot indított, melynek lényege, hogy összesen százmillió euró állami támogatást fordítanak az elektromos töltőhálózat fejlesztésére. A támogatást olyan vállalatok vehetik igénybe, akik minimum négy kimenettel rendelkező töltőket telepítenek.

Hirdetés

A vasárnap nyilvánosságra került program célja a francia vállalatok ösztönzése az elektromos járművek töltőhálózatának kiépítésére. Olyan töltőállomásokra lehet felvenni a támogatást, amik minimum négy bemenettel rendelkeznek, és ilyen oszlopból legalább kettőt kell telepíteni ahhoz, hogy az adott cég állami támogatást kapjon. Az oszlopok kapacitása legalább 150 kilowatt kell, hogy legyen.

A francia állam harminc, egyes esetekben negyven százalékát fizeti majd a létesülő töltőállomásoknak. A francia közlekedési miniszter, Jean-Baptiste Djebbari hozzátette, hogy a támogatás kombinálható egy másik állami hozzájárulással, ami a töltőoszlopok hálózatba kötési költségeinek 75 százalékát fedezi.

A cél, hogy a francia autópályákat lefedjék elektromos töltőállomásokkal 2022 végére. Ezt jól szemlélteti a miniszter egyik közösségi médiában tett bejegyzése is:

Fotó: Twitter/Djebbari_JB

Jól haladnak a franciák az elektromobilitás infrastruktúrájával

2020 októberében a francia kormány bejelentette, hogy 2021 végére elérik 100 ezer töltőállomásról szóló célt. Ehhez alapvetően a meglévő benzinkutakat és autópályapihenőket használják, őket ösztönözve a töltőpontok kialakítására.

2021 januárjában 8220 plug-in hibrid és 6471 tisztán elektromos új autót regisztráltak Franciaországban, emellé még 1121 elektromos haszongépjármű is forgalomba került – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink