Trend Guillaume Cartier: SUV és crossover lesz a sláger Európában

Guillaume Cartier: SUV és crossover lesz a sláger Európában

autopro.hu/G.I. | 2016.08.12 08:32

Guillaume Cartier: SUV és crossover lesz a sláger Európában

A Nissan kontinentális értékesítési főnöke szerint 2020-ra biztosan elérhető a félezer kilométeres hatótáv az elektromos autóknál, a dízelek száma viszont csökkenni fog.

1-2 éven belül több SUV és crossover fog elkelni a piacon, mint bármely más személyautó típus, legalábbis így véli a japán gyártó európai kereskedelmi vezetője. Ez azért fontos hír számukra, mivel ennek a szektornak a 70 százalékát az ő járműveik teszik ki jelenleg, ám a verseny egyre élesedik.

- 7 évvel ezelőtt a Qashqai volt az egyetlen SUV Európában, ma 20 modell alkotja a mezőnyt. Ugyanez igaz a Juke esetében: rivális nélkül indult a crossover Európában, ma tucatnyi kihívója akad - fogalmazott Guillaume Cartier az Automotive News szakportálnak adott interjúban.

A szakember úgy látja, nincs egyetlen oka a két szegmens népszerűségének, számos vásárlói réteg szeretett bele egyszerre ezekbe az autókba, sikerült általuk választ adni a felhasználói igényekre.

A dízelbotrány hatásaira vonatkozó kérdésre a zértékesítési vezető úgy reagált: a dízeles értékesítések száma csökkenőben van, a folyamat már a botrány előtt kezdetét vette.

Ami az elektromos hajtás elterjedését illeti, a menedzser bizakodó. Leaf modelljük hatótávja most emelkedett 160-ról 250 kilométerre, s biztos benne, hogy 2020-ra elérik az 500 kilométeres küszöböt. Szerinte onnantól valószínűleg nem lesz többé vitatéma a megtehető távolság ilyen hajtások esetében.

Kiemelt Partnereink