Trend Felpörgeti az e-autók fejlesztését a Rheinmetall

Felpörgeti az e-autók fejlesztését a Rheinmetall

autopro.hu/P.B. | 2022.01.17 14:20

Felpörgeti az e-autók fejlesztését a Rheinmetall

Fotó: Rheinmetall

Vegyesvállalatot alapított a Rheinmetall és a PolyCharge America startup. A közösen végzett tevékenység az úgynevezett DC link kondenzátorok fejlesztésére, gyártására és forgalmazására irányul. Ez az eszköz lehetővé teszi az elektromos autók invertereinek kisebb, könnyebb és hőállóbb kialakítását.

Hirdetés

A DC Link kondenzátorok az energiaátalakítás tervezésének fontos sarokkövei számos inverteres alkalmazásban, beleértve a hibrid és elektromos járművek hajtását is. A Rheinmetall és a PolyCharge által fejlesztett kondenzátorokkal a tervek szerint javulni fog az elektrifikált járművek helykihasználása, és az ilyen autók súlya is csökkenhet.

A két vállalat együttműködése nem most indult, a PolyCharge technológiája már ma is fontos szerepet játszik az akkumulátoros elektromos járművekhez készült Rheinmetall PowerPack rendszerben. Ezen túlmenően a mostani megállapodás értelmében a közös vállalat kizárólagos jogokkal rendelkezik NanoLam kondenzátorok gyártására és forgalmazására Európában.

Az USA-ban már van hasonló együttműködése a startupnak: decemberben a BorgWarner és a PolyCharge licencszerződést írtak alá a NanoLam kondenzátorokkal kapcsolatban.

Új technológia

Az új vegyesvállalat, a Rheinmetall PolyCharge GmbH 75 százalékban a német technológiai vállalat, 25 százalékban pedig a PolyCharge tulajdonában áll, valamint ezzel együtt a Rheinmetall felvásárolja az amerikai startup 13 százalékát. A két szerződő fél nem nyilatkozott a tranzakció pénzügyi volumenéről. A vegyesvállalat a Rheinmetallon belül, a Szenzorok és Aktuátorok részlegen fog működni.

A fejlett NanoLam technológia lehetővé teszi, hogy a hagyományos megoldásoknál lényegesen kisebb és könnyebb terméket kínáljunk, amely magasabb hőmérsékleten is képes üzemelni. Ez egyértelmű technológiai előny, amely biztosítja, hogy a Rheinmetall PolyCharge jó helyzetben van a növekvő kereslet kielégítéséhez – nyilatkozta a vállalatalapításról Rene Gansauge, a Rheinmetall Szenzorok és Aktuátorok divíziójának vezetője.

A NanoLam technológiás kondenzátorok szupervékony polimer dielektrikumon alapulnak, és állítólag 50 százalékkal kisebbek és könnyebbek, mint a hagyományos kondenzátorok – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink