Trend Először Európában a Michelin levegőmentes abroncsa

Először Európában a Michelin levegőmentes abroncsa

autopro.hu/V.R. | 2023.07.04 09:22

Először Európában a Michelin levegőmentes abroncsa

Fotó: Michelin

A La Poste és a Michelin kétéves együttműködésének keretében a Michelin Uptis légmentes gumiabroncsaival szerelik fel a francia posta 40 csomagszállító járművét Észak-Franciaországban, ami a defekttűrő abroncsokat érintő első együttműködés Európában.

Hirdetés

2024-től közel negyven, a Michelin Uptis légmentes gumiabronccsal felszerelt La Poste furgon fogja kézbesíteni a leveleket és csomagokat Észak-Franciaországban, a Hauts-de-France régióban. Az első három járművet már idén június végétől forgalomba helyezték a La Poste és a Michelin kétéves együttműködésének keretében, ami Franciaországban és Európában is az első ilyen az Ázsiában már létrejött partnerségek után.

Az Uptis prototípus egy sűrített levegőt nem használó, defektbiztos gumiabroncs szerkezet, amelyet személygépkocsik és könnyű tehergépkocsik számára terveztek. A sűrített levegőt egy forradalmi szerkezet váltotta fel, amely képes a jármű súlyát elviselni. Ez biztosítja a termék szilárdságát, és garantálja a vezetési kényelmet és biztonságot.

Áruszállításra született

A Michelin fő célpiaca az Uptis prototípus számára a kereskedelmi használatra szánt kisteherautó-flották, különösen az árukézbesítést végzők, ugyanis a légmentes technológia különösen alkalmas az „utolsó mérföldes” kézbesítésre, mivel kizárja a defektek kockázatát, ahogy a gumiabroncsok alacsony nyomásból adódó idő előtti cseréjének esélyét is, ami környezetvédelmi szempontból is hasznos.

A Michelin Uptis jelenleg az egyetlen olyan légmentes gumiabroncs a világon, amely közutakon, valós körülmények között, három kontinensen is közlekedik, máris közel 3 millió kilométert megtéve.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink