Trend Egyre nagyobb teret nyerhetnek a robotikus felderítőexpedíciók a Holdon

Egyre nagyobb teret nyerhetnek a robotikus felderítőexpedíciók a Holdon

autopro.hu | 2019.07.18 17:22

Egyre nagyobb teret nyerhetnek a robotikus felderítőexpedíciók a Holdon

Ötven évvel ezelőtt írt történelmet az Apollo 11 legénysége a Holdra szállással. Ma már magáncégek által fejlesztett robotikus leszállóegységek veszik célba égi kísérőnket. A margitszigeti Holdudvarban július 21-én, az első ember Holdra lépésének pontosan ötven éves évfordulójának napján konferenciát tartanak. Ezen a megemlékezés és múltidézés mellett a hangsúly az egyre nagyobb teret nyerő holdi robotikus felderítőexpedíciókon lesz.

Aktív, a jelent és a jövőt formáló piaci szereplők mutatják be az új technológiai és üzleti elképzeléseket: mi várható a következő néhány évben, és milyen lehetőségekre számíthatunk a következő fél évszázadban a ciszlunáris gazdaságban.

Ember nélküli küldetések

Ma egy gyorsan növekvő közösség dolgozik azon, hogy égi kísérőnkön fenntartható módon teremtsük meg az emberiség állandó jelenlétét. Ehhez ugyanúgy ember nélküli küldetések kellenek az első körökben, ahogy az Apollo programban is robotikus felderítőkkel készítették elő a holdraszállást, például a Lunar Orbiter, a Ranger és a Surveyor programokkal.

Aktív piaci szereplők beszélnek elképzeléseikről

A konferencián a résztvevőknek bemutatják az új technológiai és üzleti elképzeléseket: mi várható a következő néhány évben, és milyen lehetőségekre számíthatunk a következő fél évszázadban a ciszlunáris gazdaságban. Az űrügynökségek tervei mellett a feltörekvő magánkezdeményesekről és PPP (Public-Private Partneship)-projektekről lesz szó. Aktív, a jelent és a jövőt formáló piaci szereplők beszélnek tapasztalataikról és elképzeléseikről, és szó esik a projektek inspiráló, ismeretterjesztő szerepéről is. Az angol nyelvű eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Nyitókép: Pexels

Kiemelt Partnereink