Trend Cserélhető akkus teherautókba fektet a Daimler cége

Cserélhető akkus teherautókba fektet a Daimler cége

autopro.hu/V.M. | 2023.07.28 09:22

Cserélhető akkus teherautókba fektet a Daimler cége

Fotó: Ample

A Daimler Truckhoz tartozó Mitsubishi Fuso teherautógyártó együttműködésbe kezd egy amerikai céggel annak érdekében, hogy elektromos járműveit könnyen cserélhető akkumulátorokkal lássa el.

Hirdetés

A Toyota teherautógyártójával a jövőben egy tető alá kerülő Fuso az együttműködés értelmében az eCanter tehergépkocsiját fogja ellátni az Ample moduláris, cserélhető akkumulátoraival.

Ezeket az energiatárolókat az Ample újgenerációs akkumulátorcserélő állomásainál mindössze öt perc alatt lehet majd kiszerelni, majd helyettesíteni feltöltött egységekkel – állítja az amerikai vállalat.

Az időkihasználást tovább javíthatja majd, hogy a csereállomásban tartózkodó járművek ki- és berakodását a cserefolyamat közben is lehet majd végezni.

Cserével a kis hatótáv sem akkora gond

A moduláris akkumulátorok kezdetben, kiviteltől függően 100-320 kilométer hatótávolságot fognak lehetővé tenni az eCanternek. Az előbbi érték önmagában a városi használatban is szűkösnek bizonyulhat, azonban a normál esetben gyakorinak ígérkező klasszikus töltést kiváltó gyors akkumulátorcserével kombinálva már életképes megoldást nyújthat.

A Mitsubishi Fuso és az Ample Green Car Congress által idézett közleménye szerint később 320 kilométernél nagyobb hatótávot nyújtó akkumulátorok használatát is meg fogják vizsgálni, kitolva az elektromos teherautók alkalmazási lehetőségeit.

Az Ample akkumulátorkoncepciójával ellátott első eCanter teherautók még a most következő télen meg fognak jelenni Japán útjain.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink