Gyártók Összefog a Daimler Truck és a Toyota

Összefog a Daimler Truck és a Toyota

autopro.hu/V.M. | 2023.05.30 12:17

Összefog a Daimler Truck és a Toyota

A képen balról-jobbra: Satoshi Ogiso, a Hino Motors elnök-vezérigazgatója; Koji Sato, a Toyota elnök-vezérigazgatója; Martin Daum, a Daimler Truck vezérigazgatója és Karl Deppen, a Daimler Truck Ázsia vezérigazgatója | Fotó: Daimler Truck Media Site

Szándéknyilatkozatot írt alá a Daimler Truck, a Toyota Motor, a Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation, illetve a Hino Motors technológiák közös fejlesztéséről, valamint az utóbbi kettő vállalat összeolvadásáról.

Hirdetés

Bejelentésük szerint a vállalatok az úgynevezett CASE (összekapcsolt, autonóm, megosztott és elektromos) technológiák fejlesztésében fognak együttműködni. A partnerek egyelőre csupán a hidrogéntechnológiákat nevezik meg konkrétumként, azt egyelőre nem tudni, hogy milyen más megoldások fejlesztésében fogják még egymást segíteni.

A megállapodás másik felét a Daimler Truckhoz tartozó Mitsubishi Fuso és a Toyotához tartozó Hino teherautógyártók egy közös holdingtársaságon keresztül történő egyesítése jelenti. A holdingvállalatot a Daimler Truck és a Toyota azonos arányban fogja birtokolni.

A részletekről, úgymint az együttműködés területei, az új vállalat neve és tulajdonlási struktúrája, a következő 18 hónapban születik döntés a partnerek közleménye szerint.

A megállapodásról egy végleges, kötelező érvényű szerződés 2024 első hónapjaiban születhet, míg az abban foglalt tranzakciók 2024 végére zárulnak le a tervek szerint.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink