Trend Bemutatta legújabb autós szuperszámítógépét a ZF

Bemutatta legújabb autós szuperszámítógépét a ZF

autopro.hu/P.B. | 2021.03.29 11:20

Bemutatta legújabb autós szuperszámítógépét a ZF

Fotó: ZF Press Center

Egyre nagyobb szerepe van a mai járművekben a különböző szoftvereknek, számítógépes megoldásoknak. A járműipari beszállítók természetesen alkalmazkodnak ehhez a trendhez, a ZF például a napokban mutatta be legújabb járművekhez gyártott szuperszámítógépét.

Hirdetés

A ZF új számítógépe, a ZF ProAI legújabb generációja megfelel a szoftverek által vezérelt autók követelményeinek, valamint az elektromos autók felépítéséhez szabták. Dr. Holger Klein, a ZF sanghaji egységének igazgatósági tagja arról beszélt, hogy a vállalat vezető szerepet akar betölteni járműintelligencia piacán.

Klein elmondta, hogy a ZF készen áll a jövő mobilitásának kihívásaira: érzékelőket, csúcskategóriás szoftveres megoldásokat és számítógépeket is gyártanak. Ezek egységesítése új távlatokat nyithat meg az innovációban.

A jövő minden területére kínálna megoldásokat

A ProAI legújabb generációja mellett a német vállalat az autonóm járművekhez gyártott új szoftvereket is bemutatott, köztük olyat is, ami már a ténylegesen önvezető autókhoz készült megoldás. Emellett az elektromos hajtásokhoz tartozó váltókkal is előrukkolt a ZF az eseményen.

Mint a haszongépjárművek technológiájának piacvezetője, a ZF természetesen ebben a szegmensben is mutatott újdonságokat, ilyen például egy új fékrendszer, ami a szigorúbb kínai szabályoknak is megfelel.

Negyven éve Kínában

A ZF 1981 óta van jelen Kínában, eleinte csak kereskedéssel foglalkozott, majd gyártással is, végül pedig a tervezési részleg is megjelent az ázsiai országban.

2020-ban 6,4 milliárd eurós forgalmat bonyolított le a ZF az országban, ahol 12.500 alkalmazottja van a német vállalatnak.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink