Trend Az Apple és a Tesla is kénytelen volt reagálni egy új őrület miatt

Az Apple és a Tesla is kénytelen volt reagálni egy új őrület miatt

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.08 15:21

Az Apple és a Tesla is kénytelen volt reagálni egy új őrület miatt

Fotó: Apple

A Tesla-tulajdonosokat emlékeztették, hogy tartsák a szemüket az úton, miután az Apple kevertvalóság-szemüvegét viselő sofőrökről készült videók vírusként terjedtek el.

Az X-en közzétett videón egy Tesla-vezető látható, aki látszólag gesztikulált a kezével, miközben az Apple nemrég megjelent Vision Pro kevertvalóság-szemüvegét használta.

Pete Buttigieg amerikai közlekedési miniszter a videóra reagálva elmondta: „Emlékeztetőül: a ma elérhető fejlett vezetőtámogató rendszerek mindegyike megköveteli, hogy a sofőr mindig kézben tartsa az irányítást és teljes mértékben részt vegyen a vezetésben.”

Vezetés közben kifejezetten tiltott

A Vision Prót kevert valóságnak nevezik, mivel ötvözi a virtuális valóságot, amelyben a viselője teljesen elmerül a digitális világban. A szemüveg egy 23 millió pixeles képernyővel rendelkezik, amely az arc felső részét borítja. A szemüveg viselőjének szeme, keze és hangja vezérli.

Az Apple kijelentette, hogy soha ne használhatják vezetés közben a Vision Prót, valamint a Tesla is külön felhívta a figyelmet arra, hogy önvezető üzemmódban is felügyelni kell a járművet – írja a BBC.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink