Trend Applikációval segíti a segélyszolgálatokat a Volvo

Applikációval segíti a segélyszolgálatokat a Volvo

autopro.hu/Sz.K. | 2023.05.24 04:21

Applikációval segíti a segélyszolgálatokat a Volvo

Fotó: Volvo Group Press Releases

A biztonsági innovációk hosszú örökségére építve a Volvo Group az első tehergépkocsi-gyártó, amely egy kiterjesztett valóságos (AR technológia) biztonsági alkalmazást indít elektromos tehergépkocsikhoz, amelyet kifejezetten a vészhelyzetekre reagáló szolgálatok támogatására terveztek. Az alkalmazást úgy fejlesztették ki, hogy az elektromos teherautóról azonnali, információkat szolgáltasson a helyszínre érkező mentőcsapatnak és biztosítsa a biztonságos mentési körülményeket.

Hirdetés

Az Android és Apple áruházakból ingyenesen letölthető Emergency Response Guide alkalmazás biztonsági információkat nyújt a Volvo Csoport összes nehéz elektromos tehergépkocsi márkájához, beleértve a Volvo Trucks, Renault Trucks és Mack Trucks márkákat is. A Mack elektromos teherautók esetében az AR funkciók 2023 júniusában kerülnek hozzáadásra.

A csatlakoztathatóság, a kamera, az érzékelők, a 3D modellezés és a kiterjesztett valóság átfedések kombinációjával a biztonsági alkalmazás a segélynyújtó szolgálatoknak részletes képet adhat a járműről. Információt nyújt a nagyfeszültségű kábelek, az akkumulátorok és más kulcsfontosságú alkatrészek elhelyezkedéséről, valamint lépésről lépésre útmutatást ad arra vonatkozóan, hogy vészhelyzet esetén hogyan lehet biztonságosan lekapcsolni az elektromos jármű áramellátását.

A Volvo elkötelezett a biztonság mellett

A biztonsági alkalmazást a Volvo Group svédországi, franciaországi és egyesült államokbeli kutatási és fejlesztési létesítményeiben dolgozó szakértői csapat fejlesztette ki. A kiterjesztett valóságon alapuló információk és 3D modellek mellett az alkalmazás tartalmazza az elektromos teherautóra vonatkozó összes biztonsági dokumentációt is, amely a teherautó azonosítása után elérhetővé válik az alkalmazás felhasználója számára.

„A biztonsági alkalmazást számos valós forgatókönyvben teszteltük, és pozitív visszajelzéseket kaptunk a segélyszolgálatok szakembereitől" - mondja Vincent Barnoux, a Volvo Group AR szakértője és üzleti megoldásokért felelős mérnöke.

A Volvo Group elkötelezett az elektromos járművek biztonságos és felelős használatának előmozdítása mellett, és ennek az alkalmazásnak a kifejlesztése csak egy példa a vállalat ezen a területen tett folyamatos erőfeszítéseire. A Volvo Csoport nagymértékben fektet be az elektromos járműtechnológia fejlesztésébe, és elektromos megoldások széles skáláját kínálja kereskedelmi használatra.

„A Volvo Csoport általános törekvése, hogy 100 százalékosan biztonságos termékeket kínáljon. Büszkék vagyunk arra, hogy nagy teljesítményű megoldásokkal az elektromos teherautók forradalmának élvonalába tartozunk, de felismerjük annak fontosságát is, hogy a vészhelyzethez hívott elsősegélynyújtók biztonságát is garantálni kell, ha egy elektromos járművel baleset történik" - mondta Lars Stenqvist, a Volvo Group technológiai igazgatója.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink