Gyártók Rekord megrendelést kapott e-teherautóira Volvo

Rekord megrendelést kapott e-teherautóira Volvo

autopro.hu/V.M. | 2023.05.23 08:23

Rekord megrendelést kapott e-teherautóira Volvo

Fotó: Volvo Trucks Media Library

A Volvo Trucks és a svájci Holcim építőipari vállalat ezer elektromos Volvo tehergépkocsi gyártásáról és leszállításáról írt alá szándéknyilatkozatot. Ez az eddigi legnagyobb megrendelés, amit a Volvo elektromos teherautóira adtak le.

Hirdetés

A több mit 60 országban jelenlévő Holcim Európában fogja forgalomba helyezni a megrendelt ezer elektromos Volvo FH és FM tehergépjárműveket.

Az első 130 darab teherautót 2023 utolsó negyedévétől 2024 végéig adják át. Ezek a példányok Franciaországban, Németországban, Svájcban és az Egyesült Királyságban fognak működni.

Mindenki jól jár

A megállapodás jelentős mérföldkő a Volvo számára, mely kínálata és eladásai elektrifikálásán dolgozik, ahogy magának a Holcim számára is. A vállalat célja, hogy 2030-ra a nehézteherautó-flottájának 30 százalékát emissziómentes modellek alkossák.

A Volvo Trucks számításai szerint ezer dízelhajtású Volvo FH-t kiváltva ugyanennyi zöldenergiát használó Volvo FH Electric-kel, évente 50 ezer tonna szén-dioxid-kibocsátás lenne megtakarítható.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink