Trend Acélházas akkuplatform a legújabb fejlesztés

Acélházas akkuplatform a legújabb fejlesztés

autopro.hu/P.B. | 2021.08.06 09:17

Acélházas akkuplatform a legújabb fejlesztés

Fotó: Bertrandt Press

A két vállalat által fejlesztett új platform már elérhető az autógyártók számára. A termék hivatalos neve „Bertrandt Scalable Battery Platform powered by Voestalpine” rugalmasan használható, acél házával ugyanis könnyen alkalmazkodik a különböző méretű akkukhoz.

Hirdetés

A skálázhatóság mellett más funkciója is van az acél háznak: ennek köszönhetően az akkumulátor ellenállóbb az ütközéseknek, valamint tűzvédelmi szempontokból is biztonságosabb egy ilyen platformra épített akku, sőt, a megfelelő ötvözet alkalmazásával akár a súlyt is lehet vele optimalizálni.

A platform számos üzemanyagcella és elektromos komponens integrálására alkalmas. A Bertrandt szerint az acélháznak köszönhetően jobban integrálható a különböző rendszerekbe az akkumulátor, ami jobb helykihasználást, és így végső soron jobb energiasűrűséget tesz lehetővé.

Az electrive.com hozzáteszi, hogy különböző acélfajtákat lehet használni az eljárás során, ami tovább növeli a rendszer rugalmasságát.

A Bertrandt és a Voelstalpine által fejlesztett platform az alumíniumházas akkuknál zöldebb megoldást jelent, ugyanis nyolcadannyi szén-dioxidot kell felhasználni a legyártásához. A két cég közös megoldása egyébként nem az első acélházas platformot jelenti a piacon, júniusban az IAV mutatott be hasonló koncepciót.

Kiemelt Partnereink