Trend A Bosch és a Mercedes kísérleti projektet indít San José-ban

A Bosch és a Mercedes kísérleti projektet indít San José-ban

autopro.hu/Sz.K. | 2019.12.31 11:51

A Bosch és a Mercedes kísérleti projektet indít San José-ban

Az amerikai San José városban így olyan automatizált autómegosztó szolgáltatás fog működni, amelyet a Bosch és a Mercedes együttesen kínálnak.

Hirdetés

A Mercedes és a Bosch egy kísérleti projekt során szeretne több tapasztalatot szerezni egy automatizált autómegosztó szolgáltatással. Ennek érdekében egy alkalmazás alapú rideshare szolgáltatást indítottak el a kaliforniai San José-ban. A projektben használt S-Klasse limuzinok automatizáltak, de a biztonsági sofőr jelen van utazás közben. Az autó a központ és a West San José városrész között ingázik. A szolgáltatás azonban még nem érhető el mindenki számára. A kiválasztott résztvevők egy alkalmazáson keresztül foglalhatják le a járműveket, egy meghatározott beszállási ponton szállhatnak be, és juthatnak el vele úti céljukra.

A Bosch, a Mercedes és a San José városa nemcsak arra számít, hogy több tapasztalatot szereznek az automatizált vezetés területén, hanem azt is meg akarják tudni, hogy egy ilyen autómegosztó szolgáltatást miként lehet beilleszteni a tömegközlekedésbe.

– A Bosch és a Mercedes-Benz projektje San José átfogó célkitűzéseire épül egy intelligens várossal kapcsolatban. Ez segít nekünk az új technológiák kezelésére vonatkozó iránymutatások kidolgozásában és a felkészülésben jövő közlekedési rendszereire – mondta Dolan Beckel, a San José városfejlesztésért felelős igazgatója.

Rendszer különféle járművekhez

A két német vállalat mintegy két és fél éve dolgozik együtt az automatizált közlekedés terén. Céljuk, hogy olyan sorozatgyártásra alkalmas automatizált járműrendszert tudjanak kifejleszteni, amely a 4-es és 5-ös szintű önvezetésre is alkalmas, és különböző modellekbe is integrálható. A San José-i csapat mellett egy másik stuttgarti csapat is aktívan dolgozik a fejlesztéseken. A Bosch és a Mercedes-Benz mellett a Daimler Mobility AG is részt vesz a projektben. Olyan flottaplatformot tesztelnek, amely a potenciális partnerek számára lehetővé teszi, hogy szolgáltatásaikba integrálhassák az önvezető autókat. Ezzel kezelik a járműveket, beleértve azok működését és karbantartását – írta meg az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink