Trend Ugye nem hitte, hogy az Apple végleg otthagyja az autóipart?

Ugye nem hitte, hogy az Apple végleg otthagyja az autóipart?

autopro.hu/B.B. | 2016.10.28 12:30

Ugye nem hitte, hogy az Apple végleg otthagyja az autóipart?

A komplett autógyártás és az infotainment rendszerek fejlesztése két külön dolog – az almás cég több tucat mérnöke most Kanadában fókuszál az utóbbira.

Hirdetés

Ismét szokatlan lépéssel hívta fel magára a figyelmet az Apple: az autonews.com szerint a Kaliforniában található cupertinoi székhelyéről ritkán kimozduló világcég most Kanadában alkalmaz több tucat mérnököt. A többségében a Blackberryhez tartozó QNX kötelékéből szerződtetett dolgozók egy autóipari szoftveren dolgoznak.

Ezúttal azonban nem önvezetés áll a középpontban, hanem egy általános, iOS-alapú járműszoftver. Egy másik fontos terület az energiagazdálkodás, vagyis a techcég alkalmazottai jó eséllyel elektromos autók számára próbálnak egy általános informatikai rendszert összeállítani. Természetesen nem az Apple-ről lenne szó, ha a mostani projektről ennél sokkal többet lehetne tudni.

Az Apple-nek egyébként van miből építkeznie, hiszen mérnökei a nemrég leállított, Titan nevű autóipari fejlesztése során többek között head-up kijelzőkön, navigációs alkalmazásokon vagy épp hangvezérléses személyi asszisztensi rendszereken dolgoztak. A cég másik nagyobb dobásának a virtuális valóságon alapuló tesztelés lehetősége ígérkezett: ezzel a jövő technológiáit jóval olcsóbban és biztonságosabban lehetne fejleszteni.

Hogy végül mi sül ki az inkább még mindig okostelefon-gyártónak, mint autóipari szereplőnek tekintett cég munkájából, nem tudni. Az viszont biztos, hogy a színfalak mögött ismét viszont lázasan folyik a munka.

Kiemelt Partnereink