Trend Perli a Google leányvállalata az Ubert

Perli a Google leányvállalata az Ubert

autopro.hu/R.M. | 2017.03.16 12:15

Perli a Google leányvállalata az Ubert

A Waymo nevű önvezető technológiát fejlesztő vállalat azzal vádolja az ezen a területen is kísérletező Ubert, hogy ellopták saját fejlesztésű szenzorjukat, és ezt használják az autóikban.

Hirdetés

A vállalat azt állítja, hogy egy Anthony Levandowski nevű korábbi alkalmazottjuk ellopta a Lidar nevű Google fejlesztésű szenzort, majd elvitte azt az Ubernek, ahol a cég állítása szerint azóta is ezt a technológiát használják.

Ez a helyzet fajult tovább olyannyira, hogy a Waymo már bírói végzést akar szerezni arra, hogy az igazságszolgáltatás tiltsa meg az Ubernek az eszköz használatát. Levandowski egyébként magas beosztásban volt a Google-nél, ő tervezte a techcég önvezető autóját, majd miután elhagyta a céget, ő lett az egyik társalapítója az Uber leányvállalatának, az Ottonak.

Egyébként nem ez az első hasonló típusú pereskedés, hasonló ügy bontakozott ki a Tesla és az Aurora között. Sterling Anderson, a Tesla korábbi vezető beosztású mérnöke állítólag számos információt tulajdonított el a cégtől, majd ezek felhasználásával alapította meg saját vállalkozását, az Aurorát.

Egyébként mind az Aurora, mind pedig az Uber aljas rágalomnak tartja a vádakat, amikkel szerintük ellenfeleik a konkurenciát akarják hátráltatni - írta meg az automotive news.com.

Kiemelt Partnereink