Trend Menekülteket foglalkoztatna a Daimler

Menekülteket foglalkoztatna a Daimler

autopro.hu | 2015.09.07 09:31

Menekülteket foglalkoztatna a Daimler

Dieter Zetsche elképzelhetőnek tartja, hogy a járműipar értékesen hasznosíthatná az Európába áradó munkaerő-piaci potenciált.

A német autógyártó első embere a Bild am Sonntag lapnak adott interjúban az autózás jövőbeni szerepváltozásáról nyilatkozott, s kifejtette, hogy bizonyos feltételek mellett munkát vállalhatnának a Daimlernél a menekültek.

Dieter Zetsche rámutatott, hogy a tömegesen Németországba érkezők között sok a fiatal, motivált, jól képzett ember - épp ilyen munkatársakat keres a vállalatuk. A járműipar domináns véleményformálója úgy látja, komoly szerepük lehet ezeknek a meigránsoknak a gazdaság fellendítéséban, az életszínvonal növelésében. Bár szavai meglepődést kelhetnek, példaként említette a sok évvel ezelőtt ugyancsak Németországba áramló vendégmunkások esetét.

Felvetése nem csupán érdekes, de megfontolandó is a többi járműgyártó számára. Érdeklődve figyeljük a hasonló megnyilatkozásokat, hiszen ha sikerülne körlcsönösen előnyös, win-win szituációvá változtatni a ma még feszültségekkel terhelt társadalmi folyamatot, az egész Európa javára válna.

Kiemelt Partnereink