Trend Ezt is megértük: már az Amazont is érdeklik az önvezető-autók

Ezt is megértük: már az Amazont is érdeklik az önvezető-autók

autopro.hu/R.M. | 2017.05.02 11:30

Ezt is megértük: már az Amazont is érdeklik az önvezető-autók

Lassan nem lesz olyan technológiai óriásvállalat, ami ne találná vonzónak az autóipar új forradalmát.

Hirdetés

Az Apple és a Google nem az egyetlen, és úgy tűnik nem is az utolsó technológiai főszereplők, akik belevágnak az önvezető járművek fejlesztésének versenyébe. A Wall Street Journal hozta le, hogy az Amazon már egy évvel ezelőtt létrehozott egy kis csoportot (ami nagyjából 12 tagot számlál), azzal a feladattal, hogy kutassák az önvezető járművekben rejlő lehetőségeket.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy hamarosan Amazon felirattal ellátott kisbuszokat látunk majd száguldozni a világ útjain. Valószínűleg az internetes vásárlással foglalkozó vállalat inkább a számára biztosítható előnyöket vizsgálja az újféle technológiában. Az sem titok, hogy az Amazon – köszönhetően a bődületes bevételeinek – előszeretettel veszi kézbe a saját kiszállító láncának szervezését, mint például saját repülő vásárlása vagy az óceánjárók menedzselése – írta meg az autoblog.com.

Emellett a drónos kiszállítással is próbálkozik a vállalat. Talán egy nap eljön az az idő, amikor az Amazon teljesen emberi jelenlét nélkül szállítja majd ki a termékeit?

Kiemelt Partnereink