Trend 3D-nyomtatott katalizátorokat készít a BASF

3D-nyomtatott katalizátorokat készít a BASF

autopro.hu/D.Á. | 2022.10.13 09:17

3D-nyomtatott katalizátorokat készít a BASF

Fotó: BASF

A BASF bemutatta X3D technológiáját, amely egy új, 3D nyomtatáson alapuló gyártástechnológia katalizátorok számára. Az ezzel készülő katalizátorok nyílt szerkezetűek, nagy felületűek, így teljesítményük jelentősen növekszik.

Hirdetés

Az X3D nagy szabadságot nyújt a katalizátortervezésben a hagyományos eljárásokhoz képest. Új szintre emeli a katalizátorok teljesítményét és segít az ügyfelek igényeire szabni a kész termék szálelrendezését, a nyomtatott szálak vastagságát. A hagyományos gyártási eljárásokhoz képest a 3D nyomtatás jobb minőségű terméket és alacsonyabb energiaigényt jelent.

Fotó: BASF

Az új katalizátor mechanikailag robusztus és ipari környezetben már bizonyított a BASF-nál és egyéb alkalmazásokban. A BASF az additív technológiát számos katalizátor-alapanyaghoz tudja társítani – nemesfém és nem-nemesfém anyagokhoz, hordozóanyagokhoz egyaránt. Az O4-111 X3D és az O4-115 X3D kénsav-katalizátorok az első, új technológiával készült termékei a BASF-nak, ezeket az iparban használják – írta meg a Green Car Congress.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink