fellendülés

Gyors kilábalást várnak a magyar vezetők

Tizedik alkalommal készítette el kutatását a PwC, hogy felmérje a hazai vállalatok vezérigazgatóinak várakozásait. A kutatás kezdete óta sosem tapasztalt mértékű az optimizmus a globális gazdaság és a magyar gazdaság növekedési ütemével kapcsolatban.

autopro.hu | 2021.03.26 10:22

Rekordszintű ellátási fennakadásokkal küzd a brit gyáripar

Ellátási fennakadások miatt stagnál a brit gyáripar aktivitása. Ennek ellenére a brit üzleti szektor derűlátásának mutatója hat és fél éve nem mért csúcson jár, jelezve, hogy a vállalatok a koronavírus-válság enyhülésére számítanak.

MTI | 2021.03.02 04:19

A német gazdasági szereplők nagyon bíznak a fellendülésben

Szeptemberben a várt csökkenés helyett húsz éves csúcsra emelkedett a gazdasági hangulatindex Németországban a mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet felmérésében. Az euróövezet gazdasági hangulatindexe pedig 16 éves csúcsot ért el.

MTI | 2020.09.15 18:23

Stabilizálódik a globális autóipar, de lassú lesz a fellendülés

Az előző világgazdasági pénzügyi válság idején a globális autóeladások a jelenleginél jóval kisebb mértékben csökkentek és már 2010-ben rekordszintre lendültek vissza, így a koronavírus-járvány sokkal súlyosabb válságot okozott az autóiparban, mint a több mint egy évtizeddel ezelőtti recesszió.

MTI | 2020.09.09 10:49

1

Kiemelt Partnereink