BME

A robotika reménységei csaptak össze a BME-n

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói idén kilencedik alkalommal mutathatták be saját fejlesztéseiket az önműködő robotjárművek versenyén.

autopro.hu/Sz.F. | 2018.02.13 06:26

Charaf Hassan: Az ipar igényei szerint frissítjük a tárgyakat a BME-n

A BME Technológiai Központot azért hozták létre, hogy a kisvállalkozások is betekintést nyerjenek a digitalizációba, automatizációba. Ne feledkezzünk azonban meg a hallgatókról sem, akiknek teljesen más készségre, képességekre lesz szükségük, mint korábban. A BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék tanszékvezetőjével beszélgettünk.

Szabó Fanni | 2018.02.01 09:30

A Continentalnál is szerezhetnek gyakorlatot a BME hallgatói

Az oktatás, a kutatás és az ezekhez kapcsolódó más tevékenységek terén való együttműködésről kötött megállapodást a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Continental Automotive Hungary Kft. budapesti részlege. Ennek keretében a Continental támogatja a BME-n folyó képzést, és infrastrukturális segítséget nyújt az intézménynek.

autopro.hu/P.M. | 2018.01.18 11:42

Ismét műholdat küld a világűrbe a BME

A Masat-1, az első magyar műhold oktatási vonalon történő folytatásaként a BME-n villamos- és gépészmérnök hallgatók közreműködésével, egyetemi oktatók-kutatók szakmai irányítása mellett 2014-ben belekezdtek egy 5 centiméteres kocka alakú műhold fejlesztésébe, ennek neve SMOG-1.

autopro.hu/P.M. | 2017.12.05 15:34

Autonóm tesztpálya van, úgy tűnik, szakember is lesz

A zalaegerszegi tesztpályához kapcsolódó autonóm járműrendszerek kutatására, valamint a kutatói utánpótlás fejlesztésére 3,2 milliárd forint uniós támogatást nyert el a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem konzorciumi partnereivel, az ELTE-vel, a Pannon Egyetemmel és a Széchenyi István Egyetemmel - közölte Palkovics László oktatásért felelős államtitkár pénteken, a két projekt zalaegerszegi nyitórendezvényén.

MTI | 2017.10.27 14:06

Belehúznak a szombathelyi beszállítók - ez történt a 41. héten

Világpremierrel készül a hannoveri Agritechnika kiállításra a BPW-Hungária Kft., amely számos új fejlesztést visz az eseményre. Közben egy másik szombathelyi cég, az LuK Savaria egy újabb gyártócsarnok építését tervezi. Sorba rendeztük az elmúlt hét eseményeit.

Wurmbrandt András | 2017.10.16 11:30

Dobogós helyekkel zárták a szezont a napelemes hajóépítők – videóval

Már nem kapja fel senki a fejét arra, ha egyetemista fiatalok szabadidejükben egyedi járműveket építenek, amikkel aztán különféle nemzetközi versenyeken vesznek részt. Akad azonban egy igazán különleges team: a BME Solar Boat csapat tagjai napelemes, egyszemélyes hajó építésére vállalkoztak. A csapat tagjaival személyesen is találkozhatnak az érdeklődök a negyedik Techtogether Automotive Hungaryn.

Pardavi Mariann | 2017.10.14 06:30

Űrprojekten dolgoznak a BME szakemberei

Az Európai Űrügynökség 65 ezer euró vissza nem térítendő támogatása a hétköznapi életben is hasznos űrtechnológiai fejlesztéseket segíti.

autopro.hu/P.M. | 2017.08.18 13:44

Diákokat csábított a természettudományok felé a BME

A Science Camp tábor fő célja volt, hogy az érdeklődő középiskolások bepillantást nyerhessenek a természettudományokba és a természettudományos ismeretek hasznosulásába olyan területeken, mint a nukleáris energetika, a számítástudomány, az orvosi fizika, a szilárdtestfizika vagy a pénzügyi matematika.

autopro.hu/P.M. | 2017.07.26 14:15

Napelemes hajóval versenyeznek a BME hallgatói

2014-ben a BME három gépészmérnök-hallgatója olyan versenycsapatot alapított, mely az addigiaktól eltérően szakított az autó és motortervezési szokásokkal, és egy kizárólag napenergiával működő teljesen elektromos hajtású hajó tervezésébe kezdett.

Pardavi Mariann | 2017.07.05 09:30

Megalakult a BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a Siemens Zrt., a Richter Gedeon Nyrt., a Nokia Solutions and Networks Kft. és a Magyar Villamos Művek Zrt. konzorciuma létrehozta az egyetemen belül működő BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központot.

MTI | 2017.06.22 16:08

Ön tudja, mit jelent a spin az autóiparban?

A jövő hálózati alkalmazásai alapvetően új elvárásokat támasztanak a szolgáltatások alatt működő hálózatokkal és felhőrendszerekkel szemben. A ma még csak vízióként létező Taktilis Internet szolgáltatásokkal megvalósíthatóvá válnak olyan szolgáltatások, mint a járművek távoli, összehangolt kontrollja.

autopro.hu/P.M. | 2017.06.16 10:30

Ipari szakembereknek adott díjat a BME

A díszpolgárok, majd a doktorok avatása és a kitüntetések átadása mellett Ipari Professzori Címeket és Neumann János Professzori Címet is adományozott a Műegyetem stratégiai döntéshozó testülete.

autopro.hu/P.M. | 2017.05.30 16:30

Önvezető autózás: a BME MSc képzést indít ipari igényekre reagálva

Elképesztő nagyságú erők és energiák mozdultak meg az autonóm járműfejlesztés területén az utóbbi időben itthon és a világban egyaránt: ennek egyik igen látványos eredménye lesz a zalaegerszegi tesztpálya – hangsúlyozta Szalay Zsolt egyetemi docens, a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Gépjárműtechnológia Tanszék vezetője és a projekt egyik fő koordinátora.

autopro.hu/P.M. | 2017.05.24 15:38

Vonalkódolvasó szemüveg és drón a jövő gyártósorain

Egy Műegyetemen tartott szakmai nap nyitotta meg a 34. International Colloquium of Advanced Manufacturing and Repair Technology in Vehicle Industry című vaskos eseménysort, ahol a hosszútávú emissziótervezésen át az elektronikus kormányrendszerekig a gépjárműtechnológia rendkívül sok aspektusával lehetett ismerkedni.

Uzoni Ábel | 2017.05.22 09:30

Elektromos repülőgépek hajtásrendszereinek fejlesztésében is közösen dolgozik majd a Műegyetem és a Siemens

A Siemens Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem megerősítette csaknem 20 éve fennálló együttműködését. A vállalat idén 8 millió forint összegű támogatást nyújt az egyetemnek. Ezen túlmenően az együttműködés még szorosabbá válik a nemrégiben megalakult Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ (FIEK) révén, amelynek tagja a BME és a Siemens mellett három további nagyvállalat is.

autopro.hu/Sz.K. | 2017.04.07 11:06

3 4 5 6 7 8 9

Kiemelt Partnereink