'akkumulátor'

E-autók és akkumulátorok: milliárdos offenzívába kezd a Daimler

Egyre nő az autóipari nyomás az Egyesült Államok piacának lassulása miatt, ezért még az ázsiai és európai gyártók is agresszíven próbálják felfuttatni helyi operációjukat. A folyamatból a Daimler AG sem maradhat ki, a németek egymilliárd dollárral törnek előre.

Author: autopro.hu/Sz.K. | 2017.09.23. 06:26

Itt a recept: még egy Airbusra van szüksége Európának

A hetvenes években az európai országok egy emberként álltak be az alakuló Airbus konzorciuma mögé, hogy együtt törjék le a repülőgépiparban túl nagyra nőtt amerikai konkurensek piaci fölényét. Az energiaügyekért felelős EU-biztos szerint hasonló módszert kellene követni az e-autók akkumulátorainak gyártásában is.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.09.19. 09:30

Félreverik a harangot az európai beszállítók

Helyzet van: az Autóipari Beszállítók Európai Szövetsége Frankfurtban hívta fel a figyelmet az elektromos hajtás terjedésének veszélyeire. Munkahelyek tömegei vándorolhatnak az öreg kontinensről Kínába, mely az új technológiával soha nem látott esélyt kap, hogy kiterjessze autóipari hatalmát.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.09.18. 09:30

Kiszáll az akkumulátorbizniszből a Nissan

Miközben mások az akkumulátorokból való önellátáson gondolkodnak, a japán gyártó eladta a telepekhez kapcsolódó divízióját és annak minden üzemét. A vezérigazgató mégis win-win helyzetről beszél.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.08.10. 10:30

Teljesen újat gurít a Toyota az e-autózásban

A japánok mindent megígértek, amit a piac hallani szeretne: egy újfajta akkumulátornak köszönhetően nagyobb hatótávval és kisebb töltési idővel hódítanának, mindezt legkésőbb 2022-ben.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.08.03. 12:22

Bolívia lehet az elektromos autózás egyik kulcsa

A dél-amerikai országban található a legtöbb, az akkumulátorok egyik fő alkatrészének számító lítium, nem csoda hát, hogy az ország elnöke kisebb aranykort vizionál hazája számára. A kérdés csak az, hogy az ország milyen erős alkupozícióval rendelkezik a globális autóiparral szemben.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.07.31. 12:26

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink