Techtogether Széchenyi István Egyetem: oktatási klaszter indul 26 milliós támogatással

Széchenyi István Egyetem: oktatási klaszter indul 26 milliós támogatással

autopro.hu | 2013.09.30 14:54

Uniós támogatással kezdte meg munkáját a Nyugat-dunántúli Információ-technológiai és Oktatási Klaszter.

Az Universitas-Győr Nonprofit Kft. együttműködve további 20, a nyugat-dunántúli régióban működő felnőttképző és informatikai vállalkozással 2011. március 29-én megalapította a Nyugat-dunántúli Információ-technológiai és Oktatási Klasztert (NYITOK). A NYITOK csaknem 26 millió forint támogatásban részesült, amelyet az Európai Unió és a Magyar Állam biztosított. A támogatás célja, hogy elősegítse a klasztertag szervezetek együttműködésének fejlesztését.

Az induló klaszter számára a projekt keretén belül elkészült a NYITOK stratégiáját megalapozó piacelemző tanulmány, majd ezt követően a stratégiát is kialakították. Létrejött a klaszter belső erőforrásait nyilvántartó adatbázis, a NYITOK kommunikációját segítő információs portál és a klaszter arculata is.

A projekt segítségével elindított munka eredményeként jelenleg 29 tagja van a klaszternek, évente 4-5 milliárd forint árbevételt bonyolít és több mint kétszáz munkavállalónak nyújt megélhetést. A klaszter a nyújtott támogatás segítségével lehetőséget kapott a stratégiájában kitűzött cél megvalósításához, hogy a régió meghatározó, véleményformáló szervezetévé váljon.


Kiemelt Partnereink