Techtogether Nehéz időszakban nyert a BME FRT a Techtogether Automotive Hungary-n

Nehéz időszakban nyert a BME FRT a Techtogether Automotive Hungary-n

Pörge Béla | 2021.11.19 10:19

Nehéz időszakban nyert a BME FRT a Techtogether Automotive Hungary-n

Madácsi Bendegúz, a BME Formula Racing Team csapatvezetője. | Fotó: Szammer Nikolett

Mint ismert, a 2021-es Techtogether Automotive Hungary győztese a BME Formula Racing Team csapata lett. Az eredményhirdetés után az autopro.hu rövid interjút készítette a nyertes csapat vezetőjével, Madácsi Bendegúzzal.

Hirdetés

Először is gratulálok a győzelemhez! Lehet, hogy ez most nem a legegyszerűbb kérdés lesz, de mégis hogyan érzed, érzitek magatokat a győzelem után?

Természetesen borzasztóan jó érzés, három évvel ezelőtt sikerült utoljára nyerni, de az elmúlt években is jó eredményeket értünk el. A szezonnak talán a legkritikusabb pontján vagyunk, ugyanis most fog nálunk befejeződni a termelési időszak – nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy az elmúlt két hétben ezt a versenyt is be tudtuk vállalni emellé, ráadásul ennyire sikeresen tudtunk szerepelni, ez nagyon nagy eredmény, hatalmas elismerés jár minden résztvevőnek.

Melyik feladat volt számotokra a legnehezebb, mi okozta a legnagyobb kihívást?

Jó kérdés, erre nem is tudok most válaszolni! Elég változatos feladatokat kaptunk, nem tudok kiemelni egy konkrét feladatot, ami a legnehezebb volt. Az egyik legérdekesebb talán a Mobilis feladata volt, ahol egy kisautót kellett készíteni – akár 3D nyomtatással -, és ennek az autónak egy bizonyos pályán kellett végig mennie.

Ennek a megtervezése, majd pedig a látvány, hogy az autó valóban úgy működik, ahogyan az előre ki lett számolva – ez egy szép feladat volt, és sikeresen helyt álltunk.

Sajnos muszáj kitérni a járványhelyzetre is: ez mennyire befolyásolta a felkészüléseteket, illetve mennyire nyomta rá a bélyegét a versenyre?

Most már mindenki hozzá van szokva az online jelenléthez, feladatmegoldáshoz és kapcsolattartáshoz, ez nem okozott problémát sem a felkészülés során, sem pedig a verseny alatt, nem volt semmilyen gond az online felületekkel.

Mik a tervek a jövőre? Azt tudjátok már, mire költitek a főnyereményt?

Azt nem tudom, hogy konkrétan mire költjük a nyereményt, de az biztos, hogy nagyon jól jött ez most ebben a szakaszban.

A fő célunk, hogy a következő szezonra egy önvezető és egy pilótás üzemmódban versenyző autót tudjunk építeni, és azzal a lehető legjobb eredményeket szeretnénk elérni.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink