Techtogether Megerősítette partnerségét a Deltaplast és a Kecskeméti Főiskola

Megerősítette partnerségét a Deltaplast és a Kecskeméti Főiskola

autopro.hu | 2015.03.17 15:21

Megerősítette partnerségét a Deltaplast és a Kecskeméti Főiskola

Stratégiai együttműködési megállapodás aláírásával emelte magasabb szintre az eddigi partnerséget a két szervezet.

Hirdetés

A főiskola részéről Ailer Piroska rektor, a Deltaplast Kft. részéről Csengery Zsolt ügyvezető írta alá a megállapodást, amelynek célja a kölcsönös előnyök jegyében a főiskola mélyebb gazdasági beágyazottságának elősegítése képzési és kutatás-fejlesztési területen is, hozzájárulva ezzel a térség fejlődéséhez.

A Deltaplast az első középvállalkozás, amellyel stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Kecskeméti Főiskola. A cég a megállapodás aláírásával olyan kiemelt partnerek közé került, mint Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., a Magyar Nemzeti Bank, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. és az Univer Product Zrt. Az 1991-ben alapított, műanyaggyártással foglalkozó magyar tulajdonú cég dinamikus fejlődéssel vált a gépkocsialkatrész-gyártás és a hazai PET előforma meghatározó szereplőjévé. A kecskeméti telephelyet folyamatosan modernizálják, bővítik, és új szolgáltatásokkal, értékesítési formákkal igyekeznek minél magasabb színvonalon kiszolgálni a partnereket. Jelenleg mintegy 100 munkatársat foglalkoztatnak.

Az együttműködésben a főiskola vállalja, hogy képzései tartalmát állandóan fejlesztve, modernizálva, megfelelő számban, meghatározott tudásszinttel és gyakorlati tapasztalattal rendelkező gép- és járműipari szakembert bocsát ki. Az intézmény a szakmai kompetenciák és eszközrendszerek fejlesztésénél szem előtt tartja a kutatás-fejlesztési és gyártási együttműködések igényeit, és törekszik a Deltaplast Kft. által alkalmazott jó gyakorlatok átvételére, együttműködve más hazai és nemzetközi felsőoktatási intézményekkel. A főiskola kapcsolatot épít ki a cég által meghatározott szakmai partnerekkel is gyártási és kutatás-fejlesztési együttműködésekben, pályázatokban.

A Deltaplast Kft. szakmai gyakorlati helyet biztosít a Kecskeméti Főiskola hallgatói részére a többi között a járműipari üzemben és szerszámüzemben is, valamint már második éve részt vesz a duális képzés kecskeméti modelljében. A cég folyamatos visszacsatolást ad a szakemberképzés tartalmának alakításához és a kutatás-fejlesztési programok meghatározásához, és vállalja, hogy a stratégiai együttműködés területein felmerülő igényeket képviseli saját kapcsolatrendszerében.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink