Techtogether Ismét a mérnökhallgatókra figyel a magyar járműipar

Ismét a mérnökhallgatókra figyel a magyar járműipar

autopro.hu | 2015.10.08 14:54

Ismét a mérnökhallgatókra figyel a magyar járműipar

Október végén újra összemérik tudásukat és képességeiket a jövő járműépítői, a Techtogether Automotive Hungary 2015 verseny és kiállítás ezúttal is a budapesti Hungexpo területén zajlik majd.

Hirdetés

Másodszor kerül sor arra az egyedülálló mérnökhallgatói csapatversenyre, melyre az ország 10 egyetemének 17 járműépítő és fejlesztő csapata jelentkezett. A rendezvény célja, hogy a hallgatók bemutassák a nagyközönség és egymás előtt szakmai felkészültségüket és kommunikációs képességüket, másrészt a feladatokon keresztül megismerjék azon vállalatokat, amelyek a diploma megszerzését követően érdekes munkahelyet kínálnak számukra.

A Techtogether Automotive Hungary 2014-es versenyén a BME FRT csapat diadalmaskodott

Szammer István, a rendezvényt szervező Autopro.hu kiadó ügyvezetője szerint a versenyprogram igazi különlegességét az adja, hogy a versenyszámok túlnyomó részét – a járműelemek tervezésétől a termékek összeszereléséig – a szponzorok, autóipari cégek adják. – Ezen életszerű feladatok versenyszámként való működése komoly kihívást jelent – tette hozzá a játékszervezőket képviselő Szilasi Péter Tamás, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ ügyvezetője.

A csapatok eredményét elismert járműipari szakemberekből álló zsűri értékeli: A Gépipari Tudományos Egyesület képviseletében Takács János és Voith András ül a fontos asztalhoz, mellettük foglal majd helyet Lakatos István, a Széchenyi István Egyetem Közúti és Vasúti Járművek Tanszékének vezetője, valamint Lukács Pál, a Kecskeméti Főiskola Járműtechnológia Tanszékének vezetője.

A rendezvény a nemes versengés mellett kiállításként is funkcionál, hiszen a saját standján valamennyi csapat bemutatja az érdeklődőknek legújabb fejlesztéseit.

A versenyprogramok október 28-án 13:30-kor kezdődnek a csapattagok előadásaival, az elméleti és a gyakorlati feladatok végrehajtására 29-én és 30-án kerül sor.

A csapatok támogatói, szurkolói, valamint az érdeklődők ide kattintva igényelhetnek ingyenes belépőt.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink