Techtogether Fecskét indít a robogóversenyen a SEG Automotive

Fecskét indít a robogóversenyen a SEG Automotive

Kuthi Áron | 2019.06.14 11:38

Fecskét indít a robogóversenyen a SEG Automotive

A miskolci Az SEG Automotive csapatot indít és szponzorálja is a hétvégi 24 órás elektromos robogó versenyt, amelyet Kecskeméten rendeznek.

A miskolci SEG Automotive generátor- és önindítógyártó egy Schwalbe, azaz Fecske márkájú, elektromotorral rendelkező robogót indít a június 15-16-i Totalbike24 kecskeméti robogóverseny elektromos robogó kategóriájában.

A csapat hivatalos versenymotorja egy módosított E-Schwalbe lesz, amelyet az SEG Automotive 48 voltos BRM (Boost Recuperation Machine) berendezése hajt. A globális járműipari beszállító a 24 órás verseny hivatalos szponzora is. A csapat a SEG Automotive mérnökeiből áll, vállalat először méreti meg magát ezen a versenyen. A csapat versenymotorja az egykori Kelet-Németországban gyártott, legendás Schwalbe alapján készült, a versenyre módosított E-Schwalbe.

Cserélhető akku a gyorsaság érdekében

„Mérnökeink szenvedélyesen elkötelezettek munkájuk során az innovatív megoldások – és szabadidejükben a motorozás iránt. Most mérnöki szakértelmüket és motorozási tudásukat egyszerre bizonyíthatják be, képviselve vállalatunkat az idei Totalbike24 versenyen” – mondta Uwe Mang, az SEG Automotive miskolci telephelyének gazdasági ügyvezető igazgatója. Az elmúlt hetek során a kollégák számtalan időt és energiát áldoztak saját szabadidejükből arra, hogy a széria E-Schwalbét a 24 órás verseny kihívásainak megfelelően átalakítsák. Egyebek mellett könnyen cserélhetővé tették az akkumulátort, hogy a feltöltésre verseny közben ne kelljen várni.

Az E-Schwalbe az egykori kelet-német segédmotorkerékpár, a Schwalbe modern és átdolgozott változata. Egyedüli erőforrása az SEG Automotive által gyártott, 48 voltos BRM (Boost Recuperation Machine). A BRM fejlesztésében és tesztelésében korábban a miskolci fejlesztési központ is részt vett, így a mérnökök pontosan ismerik a berendezés hatékonyságát és teljesítményét. A BRM egyébként nem csak az E-Schwalbéhoz hasonló, kistömegű járművek mozgatására képes. Segítségével bármilyen hagyományos, belső égésű motorral hajtott jármű minimális befektetéssel, hatékony „lágy hibrid” (mild-hibrid) járművé alakítható. Mivel a 48 voltos BRM a 12 voltos generátor helyére kerül a hosszbordás szíjon, nincs szükség komplex és drága magasfeszültségű vedőrendszerekre vagy kábelezésre.

„Hiszünk munkatársainkban és termékeinkben. Az SEG Automotive a versenyben való részvétel minden költségét fedezi, ezzel valóra váltva a kollégák álmát, hogy részt vehessenek egy valódi motorversenyen. A társaság emellett úgy döntött, hogy hivatalos szponzorként a rendezvényt is támogatja” – tette hozzá Uwe Mang.

De mi is a Totalbike24?

A Totalbike24 versenyen idén 33 csapat vesz részt és méri össze mérnöki és versenyzői tudását egy 24 órás robogóverseny során. Az idén június 15-16-án megrendezett versenyen a hagyományos robogó kategória mellett elektromos robogó kategóriában is nevezhetnek a versenyzők.

Kiemelt Partnereink