Techtogether Elrajtolt a HUMDA Nap a Techtogetherön

Elrajtolt a HUMDA Nap a Techtogetherön

Pörge Béla | 2022.10.19 10:24

Elrajtolt a HUMDA Nap a Techtogetherön

Látos András, a HUMDA Lab ügyvezető igazgatója | Fotó: Pörge Béla

Ahogyan azt a közelmúltban már megszokhattuk, a Techtogether fontos szereplője a HUMDA Zrt. Ezúttal október 19-én kerül megrendezésre a HUMDA Nap, melynek fókuszában a legmodernebb technológiák és az autóversenyzés zöld megoldásai állnak.

Hirdetés

Október 19-én délelőtt Szujó Zoltán moderálásával vette kezdetét a HUMDA Nap a Techtogether 2022 kiállításon. A programok sorát a HUMDA Lab bemutatkozója nyitotta 10 órakor Látos András ügyvezető révén, aki röviden bemutatta a HUMDA Lab fő pilléreit és kutatási területeit. Ezt követően 10:10 és 10:25 között Fazekas Máté, a HUMDA Lab Nonprofit Kft. kutatója tart előadást a Digital Twin, azaz a digitális ikrek témájában.

Ezt követően egy kerekasztal-beszélgetés következik Báldi Gergő, a M1RA e-sport csapatának vezetője, versenyzője, WTCR e-sport világbajnok és Zsupanek Bence szimulátorversenyző részvételével, Szujó Zoltán moderálásával.

A következő előadó a HUMDA Lab fejlesztőmérnöke, Sebestyén László lesz, aki a Remote Drivingról fog beszélni. Utána AI alapú önvezető autóversenyzés címmel Fazekas Máté tart előadást szintén a HUMDA Lab részéről.

Utánpótlás és elektromobilitás az autóversenyzésben

A délelőtti programok során egy újabb kerekasztal-beszélgetés következik, a téma a Driver Academy Program lesz, pontosabban az, hogy ez a program hogyan tudja segíteni a pilóták fejlődését.

A második beszélgetésen Bári Dávid, a Hyundai Motorsport ETCR projektjének felelőse beszél majd az elektromos túraautók fejlesztéséről, annak kihívásairól és érdekességeiről. Az ebédszünet előtt, 11:50 és 12:15 között Őry Kornél, a HUMDA Zrt. Sport és közlekedésbiztonsági igazgatója mutatja be a HUMDA Academy-t.

Célkeresztben a vasút

Délután előbb Markos László, a Porsche Hungária Műszaki vevőszolgálati igazgatója, gépészmérnök tart előadást, melynek témája: Egyéni közlekedési profilom, avagy a legalkalmasabb járműhajtás kiválasztása. Végül pedig 14:00 és 14:30 között Dr. Mosóczi László, a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület elnöke, a MÁV Zrt. vasútszakmai főtanácsadója és a Technológiai és ipari miniszter tanácsadójának előadása zárja a HUMDA Napi előadásokat.

A HUMDA Napot követően, 15:30-tól kezdődik a Techtogether mérnökhallgatói verseny eredményhirdetése, ami egyben a teljes rendezvény zárása is.

A rendezvény ingyenesen látogatható, azonban előzetes regisztrációhoz kötött, melyet ide kattintva tehet meg.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink