Techtogether Elő a naptárakat: itt talál idén ígéretes hallgatókat!

Elő a naptárakat: itt talál idén ígéretes hallgatókat!

Pardavi Mariann | 2016.01.13 07:13

Elő a naptárakat: itt talál idén ígéretes hallgatókat!

Úgy tűnik, 2016-ban is égető hiány mutatkozik mérnökből. Ez a hír rossz oldala, a jó viszont az, hogy idén is bővelkedünk olyan versenyekben, melyek megmutatják a hallgatók munkára való rátermettségét.

Hirdetés

Minden szentnek maga felé hajlik keze, így kérjük az olvasókat, nézzék el nekünk, hogy elsők között a saját szervezésű versenyeinkre hívjuk fel a figyelmet. 2014-ben vágtunk először a Techtogether mérnökhallgató csapatverseny megszervezésébe, így mostanra olyan rutinosakká váltunk, hogy 2016-ban öt alkalommal találkozhatnak tehetséges fiatalokkal. A Techtogether versenyek azért különlegesek, mert az egyéb versenyeken jól szereplők kapnak meghívást tőlünk.

2015 októberében a BME csapata nyerte a Techtogethert. Ahogy 2014-ben is.

A Techtogether GTE Machtech hallgatói versenyt az Ipar Napjai Machtech kiállítással egy időben és helyen rendezzük meg a Hungexpón a háromnapos kiállítás utolsó napján, május 27-én. Aki kilátogat a rendezvényre, olyan hallgatókkal találkozhat, akik több oldalról mutatják meg, mennyire rátermettek a munkára. Több fronton kell teljesíteniük ugyanis: bemutatkozó kiselőadást kell tartaniuk az oktatási intézményükről, információkat gyűjteniük az expocaching feladat során a kiállításon részt vevő vállalatokról, valamint műszaki kvízfeladatokat oldanak meg majd. Így fény derül kommunikációs képességeikre, csapatmunkára való rátermettségükre, továbbá szakmai felkészültségükre. Mindazokra, melyekre a későbbi munka során szükségük lesz. Aki fiatal, jóképességű mérnökökkel frissítené fel gárdáját, feltétlenül látogasson el októberben is a Hungexpóra október 19. és 21. között. A háromnapos Techtogether Automotive Hungaryt hasonló elvek mentén szervezzük, mint a májusi versenyt. Olyan képességeit fogjuk megmutatni a hallgatóknak a versenyfeladatok révén, mint amelyek munka közben is fontosak lehetnek.

Egy Techtogether-feladat felett ötletel a miskolci FS-csapat

A szakportálunk által szervezett versenyek további előnye, hogy míg más hallgatói megmérettetéseken nemzetközi a felhozatal, addig mi kizárólag magyarországi intézmények hallgatóival foglalkozunk. Így azok a cégvezetők, HR-es szakemberek, akik kilátogatnak a versenyeinkre, több olyan tehetséges hallgatóval találkozhatnak, akiket rövid időn belül akár alkalmazhatnak is.

Az autopro.hu mérnökhallgatói csapatversenye azért is különleges, mert találkozik egymással az ipar és az oktatás.

Az általános,- és középiskola tanulóknak pályaválasztási tanácsadás és szakmunkás tanulóknak munkahely választás támogatására 2016 tavaszán két Techtogether Junior programot szervezünk. Az elsőt Zalaegerszegen március 3-án, a következőt pedig április 15-én. Keressük a harmadik verseny helyszínét, amelyre az ősszel lesz lehetőség.ű

Középiskolásoknak is szervezünk versenyeket. Képünkön Borkai Zsolt, Győr polgármestere a helyi diákokkal.

A saját versenyek után haladjunk időrendi sorrendben: elsőként a Go-Kart, Go-Bosch!-t írja fel, indul ugyanis a verseny harmadik, egyben utolsó évada. 2015. novemberében startolt a féléves projektidőszak, amelynek során a csapatoknak újabb mérföldköveket kell teljesíteniük, míg eljutnak a hőn áhított végcélhoz, az önjáró gokart megalkotásához. Pontos dátumot még nem közölt a vállalat, de ha novembertől fél éven át zajlik a projektidőszak, valószínűleg idén is tavasszal csapnak össze a gokartok.

Idén megmutatja a Bosch, mire képesek a hallgatók által készített önjáró gokartok.

2016-ban is megrendezik Egerben a sűrített levegővel hajtott járművek versenyét. A nemzetközi futam résztvevőinek feladata, hogy önállóan tervezzenek és építsenek pneumobilt. Idén május 6-7. a rendezvény dátuma. Ezúttal is több olyan csapatnak szurkolhat, akiket a Techtogether versenyek valamelyikén ismert meg.

Hajtanak Egerben

A következő megmérettetésre augusztusig kell várni. A szervezők úgy döntöttek, hogy 2016-ban is a négynapos hosszúhétvégén rendezik meg a gönyűi kikötőben a Formula Student Hungaryt. Az együléses formulaautók versenyén öt magyar csapatért izgulhatunk: a győri, a budapesti, a kecskeméti és a miskolci team áll rajthoz, valamint a győri motorépítők.

Pózol a győri FS csapat, az Arrabona Racing Team a magyarországi versenyen.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.- ugyan még nem közölte az MVM Energia Futam pontos dátumát, azonban a korábbi években szeptemberben rendezték meg a versenyüket, ez jó kiindulási alap 2016-ra vonatkozóan. Idén hatodik alkalommal állnak rajthoz az MVM Energia Futam résztvevői speciális prototípusaikkal, átalakított szériaautóikkal és elektromos versenyautóikkal, motorjaikkal.

Kiemelt Partnereink