Techtogether A BME FRT nyerte a járműépítő hallgatók versenyét

A BME FRT nyerte a járműépítő hallgatók versenyét

autopro.hu | 2014.11.07 16:00

A BME FRT nyerte a járműépítő hallgatók versenyét

Nem csupán az a 18 csapat lett gazdagabb ismeretekkel és díjakkal, akik részt vettek a Techtogether programján, hanem minden cég és szervezet, akikkel kapcsolatba kerültek a fiatalok.

Hirdetés

A Techtogether mérnökhallgatói fesztiválra különösen igaz a megállapítás: azzal, hogy befejeződött maga a program, valójában új fejezet kezdődött. Új időszak indult a tehetséges jövőépítők és a vállalatok párbeszédében, ahogy új éra kezdetét jelzi a kormányzat minőségorintált felsőoktatási stratégiája is.

Bízvást állíthatjuk, a cégek is sokat tanultak a fiataloktól, sőt, még az egyetemeknek, főiskoláknak is példát adhatnak ezek a lányok és fiúk, erre a zsűri egyik tagja is rámutatott a vele készített interjúnkban.

Díjesővel zárult a Techtogether

Az első Techtogether viszont véget ért, éspedig ereményekben gazdagon zárult a háromnapos rendezvény. Amint korábban megírtuk, a 18 induló gárdából 6 csapat jutott a döntőbe, akik közül az alábbi végső sorrendben állhattak dobogóra a legjobban teljesítő talentumok:

I. helyezett: BME Formula Racing Team
II. helyezett: ME Kart (Miskolci Egyetem)
III. helyezett: BME RobonAUT Csapat

Az aranyérmesek az alábbi jutalmakban részesültek: Audi tesztvezetés 10 autóval a csapat 10 versenyzőjének 1 napra, Mercedes ajándék és gyárlátogatás, 2 darab myRIO eszköz a National Instruments felajánlásaként, nyolc mérnökórás tervezői támogatás termékfejlesztéshez a Rába részéről.

Az esütérmes miskolciak nyereménye: csapatépítő programhoz két éjszakára szállás és ellátás a Hotel Szépalmában (Porva-Szépalma), Mercedes ajándék és gyárlátogatás, 1 darab myRIO eszköz a National Instruments felajánlásaként, nyolc mérnökórás tervezői támogatás termékfejlesztéshez a Rába részéről.

A bronzérmesek jutalma: Bosch fúrókészlet, Mercedes ajándék és gyárlátogatás, 1 darab myDAQ eszköz a National Instruments felajánlásaként.

Agócs Csilla, a győztes csapat kapitánya

Agócs Csilla, a győztes BME Formula Racing Team csapatkapitánya a díjátadót követően szakportálunknak elmondta: minden jutalom jó helyre kerül, valamennyit értékesen fel tudják használni majd a csapat tagjai. Azért örülnek különösen annak, hogy részt vehettek a Techtogether versenyén, mert itt nem pusztán egy járművel kellett versenyezni, hanem sokféle kvalitásukat megmutathatták a fiatalok. Agócs Csilla szerint egy ilyen rendezvény remek lehetőség a mérnökhallgatói csapatoknak, így legközelebb is szívesen rajthoz állnak majd.

Különdíjakat is felajánlottak a cégek:

A RÁBA Nyrt, gyakornoki-, vagy diplomamunka lehetőséget ajánlott fel 3 fő részére, a győri Arrabona Racing Team tagjai élhetnek a lehetőséggel.

A Műegyetem csapatai jeleskedtek az AVL Autókut feladatainál. Kimagasló teljesítményéért a BMEmotion és a BME Formula Racing Team 80 ezer forint értékű szerszámutalványt kapott, a legeredményesebb BME Paradicsom Csapat pedig 140 ezer forint értékű szerszámutalvánnyal lett gazdagabb.

Az Energotest különdíját, 3 darab szerszámkészletet a győri SZEnergy csapata kapta.

A Knorr-Bremse pénzjutalmát a KEFO GAMFkart vehette át. A kecskeméti csapat tagjai a 150 ezer forintos támogatás mellett gyárlátogatáson is részt vehetnek.

A Járműipari Kutatóközpont különdíját az Óbudai Egyetem Shell Eco Marathon csapata nyerte. Közülök három fő számára hozzáférést és szakmai támogatást biztosítanak a felajánlók az MTA SZTAKI immerzív 3D laboratóriumának (3D CAVE) használatához.

Szintén az Óbudai Egyetem Shell Eco Marathon csapata nyerte az Autopro.hu különdíját, meg is dolgoztak érte. Ők gyűjtötték ugyanis a legtöbb online támogatót a csapatuknak. 100 ezer forint lett a jutalmuk.

A Tequa különdíját a KEFO Pneukombájn, az Atestor legjobb standért odaítélt díját a BME RobonAUT csapat kapta.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink