Techtogether A magyar tengerésznő, aki büszkén szolgálja az USA-t

A magyar tengerésznő, aki büszkén szolgálja az USA-t

autopro.hu/P.B. | 2023.11.26 04:17

A magyar tengerésznő, aki büszkén szolgálja az USA-t

Fotó: Pixabay

A tengerészeket tartják a legjobban kiképzett haderőnek a Földön, az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészetének legalábbis ez a véleménye. A tengerészek a globális tengeri kereskedelmet, valamint a tengerek alatt futó optikai kábeleket és különböző vezetékeket is ellenőrzés alatt tartják – a fedélzeten hamarosan egy fiatal magyar nővel.

Tóth Julianna 2018-ban vándorolt ki családjával Budapestről az Egyesült Államokba, Floridába. Jelenleg is a haditengerészet tagja, azaz tengerész, de egyben tanuló is a Meridian Naval Technical Training Centerben (NTTC). A kiképzőközpontban úgynevezett yeoman-t faragnak majd belőle, azaz olyan önkéntest, aki adminisztratív feladatokat lát majd el.

„Különböző adminisztrációs és irodai feladatokért fogok felelni” – mondta Tóth a haditengerészet blogjának megkeresésére. A magyar nő egyébként négy hónappal ezelőtt csatlakozott a haditengerészethez.

Tóth elmondása szerint új lehetőségeket látott a haditengerészetben, valamint azért csatlakozott, fejlődjön és jobb lehetőségei legyenek a jövőben. Mint mondja, a csapatba való gondolkodás, a csapatmunka kiemelten fontos, együtt kell működnie mindenkivel, mindegy, mit gondol róla egyébként.

Tóth Julianna

Tóth Julianna | Fotó: https://navyoutreach.blogspot.com/

Az NTTC Meridian a Mississippi állambeli Meridian haditengerészeti légiállomásán található. A központ az elkötelezett és motivált tengerészek és tengerészgyalogosok fejlesztését tűzte ki célul. A kiképzőtábort követően belépő szintű „A” iskolai képzést nyújtanak a hallgatóknak adminisztrációs és ellátási minősítésben.

Az NTTC Meridian egyike annak a több mint 1640 helynek, ami a haditengerészeti oktatási és képzési parancsnokság (NETC) részeként szolgál. A NETC oktatja és képezi a szolgálatot teljesítő katonákat, biztosítva számukra azokat az eszközöket és lehetőségeket, amelyek lehetővé teszik az egész életen át tartó tanulást és a szakmai és személyes fejlődést.

Fontos szerep békeidőben is

A haditengerészetnél teljesített szolgálat azt jelenti, hogy Tóth egy olyan csapat tagja, amely egyre fontosabbá válik az USA katonai készenlétének újjáépítésében, a szövetségek megerősítésében és a Nemzeti Védelmi Stratégia támogatásában.

Mivel a globális kereskedelem mintegy 90 százaléka a tengeren zajlik, és az internethez való hozzáférés a tenger alatti optikai kábelek biztonságán alapul, a haditengerészet tisztviselői továbbra is hangsúlyozzák, hogy az Egyesült Államok – és a nyugati világ - jóléte közvetlenül összefügg a képzett tengerészekkel és az erős haditengerészettel.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink