Techtogether Kik fognak Győrben dolgozni a jövőben?

Kik fognak Győrben dolgozni a jövőben?

Pardavi Mariann | 2019.04.12 15:51

Kik fognak Győrben dolgozni a jövőben?

Már negyedik alkalommal rendezett szakportálunk versenyt diákok számára, hogy képet kapjanak a helyi felsőfokú továbbtanulási lehetőségekről és a bejárható karrierutakról. A nyertes diákcsapat tagjainak fontos a rugalmas munkavégzés és diplomás kezdőfizetésnek a nettó 300 ezer forintot tartják ideálisnak.

Hirdetés

A Z-generáció figyelmét felkelteni nem könnyű feladat, és nem is lehet hagyományos eszközökkel. Éppen ezért olyan sikeres a szakportálunk és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ szervezésében megvalósuló Techtogether Junior Győr nevű pályaorientációs rendezvény. A programon győri és Győr környéki középiskolák diákcsapatai oldanak meg játékos és érdekes feladatokat, melyek egy-egy tudományterület köré csoportosulnak.

Az idei volt Győrben a negyedik verseny. A diákok a versenyfeladatok révén átfogó képet kaphattak a rendezvénynek otthont adó Széchenyi István Egyetem képzéseiről, illetve a támogató vállalatok révén a helyi karrierlehetőségekről.

Az ügyességi, elméleti, kvíz, csapatmunka és prezentációs típusokat felölelő verseny során számos különdíjat osztottak ki. A legjobb prezentációért járó díjat a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. társadalmi kapcsolatok referense, Virágh Dóra adta át a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakközépiskolából delegált diákok számára. Azért ez a csapat lett a legjobb, mert egyedi megoldásokban gazdag, kreatív videós anyagot készítettek.

2019-ben ez a három legjobb csapat lett a nyertes:

  1. Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium csapata (nyitóképünkön)
  2. Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Ügyviteli Szakgimnáziumának csapata
  3. Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakközépiskola csapata

Az első helyezést elért csapatot Varga Bálint, Gallyas Fábián, Pápista Máté, Hágen Tamás, Soós Milán és Zsolnai Péter alkotta. A díjátadó után azt mondták a 12.-es kazinczys diákok, hogy szerintük a csapat összetétele miatt tudtak elsők lenni. A teamben vannak mérnöknek, orvosnak és közgazdásznak készülők, így széles rálátásuk van több tudományterületre is, ami hasznosnak bizonyult a feladatok megoldása során. A fiatalok a jövőjüket Győrben képzelik el, szerintük kedvezőek a helyi lehetőségek. A leendő munkahelyükről támasztott igényeikről annyit, hogy amennyiben a munka megengedi, előnyben részesítenék a rugalmas, home-office jellegű munkavégzést, fontos számukra a kellemes munkakörnyezet, a kollégákkal való jó viszony. Diplomás kezdőfizetésnek a nettó 300 ezer forintot tartják reálisnak.

Idén az alábbi támogatók segítettek a verseny létrejöttében:

  • Leier Hungaria Kft.
  • Mobilis Interaktív Kiállítási Központ
  • Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft.
  • OTP Bank Nyrt.
  • Professio Fémipari és Szakképzési Klaszter
  • Rába Járműipari Holding

A rendezvényről készült képekért kattintson a galériás cikkünkre.

Kiemelt Partnereink