Techtogether Ha önvezetőkhöz értő szakembert keres, a Hungexpón a helye

Ha önvezetőkhöz értő szakembert keres, a Hungexpón a helye

Pardavi Mariann | 2017.10.19 09:02

Ha önvezetőkhöz értő szakembert keres, a Hungexpón a helye

Ma már az összes gyártó és nagyobb beszállító kísérletezik az önvezető technológiákkal, ennek fényében egyre nagyobb szükség van azokra a szakemberekre, akik értenek az autonóm járművekhez.

Hirdetés

A Bosch éppen ezért rendezte meg az önjáró gokartok versenyét, ahol évről évre egyre nagyobb tudású járművet kellett építeni az induló hallgatói csapatoknak. A hallgatóknak a vállalattól kapott gokartokat kellett felszerelni szenzorokkal, kamerákkal és radarokkal – önjáró járműveket készítettek.

A Techtogether Automotive Hungary olyan mérnökhallgatói csapatverseny, amelyre kizárólag a legjobb csapatok kapnak meghívót szakportálunktól. Így a miskolci ME-Kart team is. Ez a csapat az önjáró gokartverseny mindhárom versenyévet abszolút győztesként zárta, emellett pedig számos kategóriában dobogós helyezéseket ért el. A 2015/16-os év során például négyszer is dobogóra állhattak: a Hatékony Gokart kategóriában harmadik, az Intelligens Gokart kategóriában második, az Önjáró Gokart kategóriában pedig első helyezést értek el.

A miskolci hallgatók is részt vesznek a szakportálunk által szervezett mérnökhallgatói csapatversenyen, a Techtegether Automotive Hungaryn. Azok a cégvezetők, akik fejlesztéseik megvalósításához fiatal szakembereket keresnek, látogassanak el a Hungexpóra október 18-20. között és győződjenek meg személyesen a fiatalok szakmai rátermettségéről. Díjmentes belépőt a kiállítás honlapján igényelhet.

– Habár a verseny véget ért, a csapat pedig már nem fejleszti aktívan a járművet, azonban szívesen vesz részt egyéb versenyeken, kiállításokon, akárcsak az idei Techtogether Automotive Hungary versenyen. Csapatunk jelentős része már az iparban tevékenykedik, többen pedig a Miskolci Egyetemen vállalnak kutatási és fejlesztési feladatokat. A Techtogether versenyeket szeretjük, hiszen pár napig visszatérnek a korábbi izgalmak a régi csapattársakkal, de ugyanakkor az új csapattagokkal való későbbi együttműködési lehetőségeinket is feltérképezhetjük. Bár jelenleg nincs teljesítendő feladatunk a járművön, azonban nyitottak vagyunk az együttműködésre, legyen szó a gokartunk elektromossá tételéről vagy egyéb, akár ipari kutatási és fejlesztési feladatokról – mondta el Forgács Zsófia.

Kiemelt Partnereink