Techtogether Debrecenben sem lesz ALTrace

Debrecenben sem lesz ALTrace

autopro.hu | 2014.08.12 13:19

Debrecenben sem lesz ALTrace

Idén először elmaradt az alternatív hajtású járművek győri versenye. Ez lett volna az az év, amikor új helyszínen is debütál a rendezvény. A másik programot szintén lefújták.

Hirdetés

Úgy indult ez az év, hogy az eredetileg Széchenyi Futam néven indult, majd a közelmúltban ALTrace elnevezéssel futó alternatív hajtású járművek versenyét nemcsak a szokott helyszínen, Győrben, hanem más nagyvárosokban is megrendezik. A tervekkel kapcsolatban a főszervező nyilatkozott részletesen szakportálunknak idén februárban.

Úgy tűnik, füstbe mentek az idei tervek

Néhány hónappal később már azt magyarázta Petis László, hogy miért maradt el mégis a győri futam. Egy közösségi oldalon közzétett friss bejegyzés szerint ugyenerre a sorsra jutott az augusztus 20-ra tervezett debreceni rendezvény is - indokként a szükséges források hiányát jelölték meg.

Elvileg találkozhatunk a korábbi versenyeken rajthoz álló alternatív hajtású járművekkel az MVM Energia Futamán, amit az elmúlt három évben szeptember közepén tartottak Budapesten. Egyelőre azonban nincs hivatalosan elérhető információ arról, hogy megtartják-e azt a programot.

Biztosan nem maradnak azonban az érdeklődők mérnökhallgatói járműves seregszemle és verseny nélkül, hiszen november 5-7. között a Hungexpo területén kerül sor a Techtogether rendezvényre. A 18 csapat saját tervezésű és egyénileg készített járművei között találhatunk majd sűrített levegővel, elektromos árammal hajtott közlekedési eszközöket, de lesz fogyasztási bajnok jármű és egyéb érdekességek is.

Kiemelt Partnereink