Szolgáltatók WeltAuto: kedveli a nagyvilág a magyar használt autókat

WeltAuto: kedveli a nagyvilág a magyar használt autókat

MTI | 2016.03.03 09:03

WeltAuto: kedveli a nagyvilág a magyar használt autókat

Bár gyakran csak a hazánkba behozott autók statisztikáit vizsgáljuk, a Magyarországról exportált használt autók piaca is jelentősnek mondható.

Hirdetés

A tavalyi év után várhatóan idén is magas lesz a Magyarországról exportált használt autók száma. A Das WeltAuto közleménye szerint ennek egyik oka lehet az euró magas, 300 forint feletti árfolyama. Tavaly 11 ezer használt személykocsit vittek külföldre, elsősorban Szerbiába és Németországba.

A cég márkaigazgatója szerint a folyamat pozitív oldala, hogy éves szinten közel tízezer idős autó tűnik el a magyar utakról, így a hazai járműpark átlagéletkora csökken, ám arányaiban a csekély számú, minőségi használt autók közül is sok kerül külföldre. Frank György emellett kiemelte, hogy a hazai használtautó-import tavaly húsz éves rekordot döntött meg, hiszen több mint 120 ezer használt kocsi hoztak be kereskedők és magánszemélyek az országba.

A használt magyar autók iránt érdeklődő külföldiek többnyire az 1500-2500 köbcentis motorral szerelt kocsikat keresik, népszerűség szerint ezeket a kisebb benzinesek követik. Az exportált magyar autók olyan országokba is eljutottak, mint Jordánia, Malajzia, Nigéria vagy Togo.

Kiemelt Partnereink