Szolgáltatók Váltás a Pappas Auto élén

Váltás a Pappas Auto élén

autopro.hu/K.Á. | 2019.01.18 08:52

Váltás a Pappas Auto élén

Az osztrák autókereskedelmi holding magyar vállalatának ügyvezetői tisztségét Reinhard Leutgebtól 2019 kezdetével Benedikt Margreiter vette át.

Hirdetés

2019 elejétől Pais József (a képen jobbra) mellett Benedikt Margreiter (balra) látja el a Pappas Auto Magyarország Kft. ügyvezetői igazgatói pozícióját. Az új igazgató Reinhard Leutgebtől (középen) veszi át az ügyvezetői feladatokat. A leköszönő cégvezető tizennégy év után hagyja el a magyar vállalatot annak érdekében, hogy figyelmét a Pappas Holdingban betöltött márkaigazgatói tevékenységére fordíthassa a DAF, a Fiat Professional és az Iveco márkák vonatkozásában. Ezen kívül bekapcsolódik a Pappas Automobilvertriebs GmbH ügyvezetésébe.

Reinhard Leutgeb több mint 30 éve dolgozik a Pappas Holdingnál, irányítása alatt a Pappas Auto Magyarország Kft. mára hazánk egyik legsikeresebb piacvezető autókereskedelmi vállalatává nőtte ki magát, nemzetközi viszonylatban pedig egyike a Pappas Holding legeredményesebb leányvállalatainak. Pais Józseffel együtt az elmúlt két évben sikerrel hajtották végre a magyar leányvállalat számos strukturális és szervezeti fejlesztését. A Pappas Auto ezzel egy tizenegy márkát átfogó mobilitás-szolgáltatóvá lépett elő.

– Nagyra értékelem a magyar kollégáink nyílt és kreatív elkötelezettségét, a csapatszellemet és azt az erőbedobást, melyet a megvalósítandó teendőkre fordítanak. Ez együttesen járult hozzá a sikerünkhöz, melyért a Pappas Auto Magyarország Kft. minden dolgozójának köszönettel tartozom – nyilatkozta Reinhard Leutgeb.

Benedikt Margreiter (41) autókereskedelmi karrierje 2004-ben kezdődött, amikor a Mercedes-Benz osztrák importőrénél helyezkedett el. Innen transzporter-értékesítési vezetőként köszönt el, majd útja 2010-ben az ausztriai Pappas Autóhoz vezetett: kezdetben személygépkocsi-értékesítési osztályvezetői, legutóbb pedig a Mercedes-Benz személygépkocsi és a Smart márkaigazgatói pozícióját töltötte be a Pappas Holdingnál. Ennek okán az elmúlt két évben havonta már egy-kétszer Magyarországon is tartózkodott. Margreiter így emlékszik vissza az első benyomására Magyarországról: „Ledöbbentem a magyar vállalatok méretétől és pozitív fejlődésétől, valamint a magyar piac kiváló gazdasági keretfeltételeitől és működőképességétől.“ Lenyűgözte továbbá az üzletek hosszú nyitvatartása, mely sokkal rugalmasabb munkanap kialakítását teszi lehetővé.

Benedikt Margreiter a Pappas Auto Magyarország Kft. eddigi fejlődését tökéletes alapnak tartja a vállalat további növekedéséhez. Már most kiszemelte azokat a területeket, melyek ügyvezetőként minden bizonnyal különösen közel fognak állni a szívéhez: „A social media területe lényegesen erősebb szerepet tölt be Magyarországon, mint Ausztriában, amihez hozzákapcsolódnak még az általános digitális lehetőségek is. Ez az, amiben nagy potenciált látok azon cél érdekében, hogy ügyfeleinkkel még intenzívebb kapcsolatban lehessünk.“

A vállalat jövője szempontjából viszont jelentős problémának tartja a magyarországi szakemberhiányt. A megoldás kulcsa szerinte egy olyan, jól kialakított vállalati kultúrában rejlik, amely a kiválóan képzett dolgozók számára egyre nagyobb szerepet tölthet be.

Kiemelt Partnereink