Szolgáltatók Vajon mit keres a Holdon egy lineáris csapágy?

Vajon mit keres a Holdon egy lineáris csapágy?

2015.11.04 11:20

Vajon mit keres a Holdon egy lineáris csapágy?

Amióta ember az ember, mindig is nagy kihívást jelentett a különböző terhek mozgatása. Ha speciálisan a lineáris, azaz egyenes vonalú megvezetéseket akarjuk egyszerűen bemutatni, elég, ha egy vonatot képzelünk el, amely a mozgás irányáért felelős sínpárból, és a kerekekkel rendelkező mozdonyból áll, ami a rájuk pakolt terhet viszi.

Ezt az elvet alapul véve, viszont nagy precizitású és miniatűr termékek előállításával már kompakt és pontos laboratóriumi gépeket és mérőműszereket használhatunk, és segítségével mára az űrben is végezhetünk különböző vizsgálatokat. A Nippon Bearing (NB) lineáris csapágyak pontosan az ilyen csúcsminőséget és pontosságot hivatottak biztosítani számunkra egészen a 2mm-es sínszélességtől a 45mm-es változatig.

SEBS2A NB miniatűr lineáris csapágy

A Lunar Surface Manipulation System (LSMS) elnevezésű Hold projektben is az NB miniatűr lineáris csapágy került beépítésre. A Honeybee Robotics Spacecraft Mechanisms Corporation feladata egy speciális gémes csatlakozó elem tervezése volt a NASA részére, amely emberi segítség nélkül tud nagy távolságban csatlakoztatni szerszámokat és mérőműszereket egy robotkarhoz, különböző vizsgálatok elvégzéséhez. A mintavételező szerszámok csatolása mellett viszont előfordulhat, hogy a jövőben emberek szállítását is meg kell majd oldania. A csatlakozónak 20° szögeltérés kiegyenlítése mellett a lehető legkisebbnek kellett lennie a súlytöbblet elkerülése érdekében. A választás az NB miniatűr lineáris csapágyaira esett, amelyek a kritikus terhelések mellett is biztosítani tudják a kis méretet a lehető legnagyobb pontossággal a Holdon lévő szélsőséges körülmények között is.

A Honeybee által tervezett és gyártott szerszámcserélő csatlakozó apa oldal az NB miniatűr lineáris csapágakkal felszerelve.

A Nippon Bearing japán lineáris technika képviseletét Magyarországon az NBG Masters Kft. látja el. A vállalkozás célja, hogy a termelő, gyártó és tervező vállalatok alkatrész igényeit kedvező feltételek mellett biztosítsa, és szakmai tanácsadással megkönnyítse az ügyfelek döntését. Az NBG mérnökei segítséget nyújtanak a megfelelő termék vagy konstrukció kiválasztásában, fejlesztési javaslataikkal élettartam növelés, karbantartási idő- és költségcsökkentés érhető el. Alkatrészhiány vagy sürgős beszerzés esetén gyártók közötti átjárhatóságban, alternatív kiváltó típus keresésében is segítséget nyújtunk.

Több tízezer termék közül választhatja ki az Ön igényeinek megfelelőt!

Lineáris csapágyak, golyós hüvelyek, perselyek, köszörült tengelyek, bordás tengelyek, aktuátorok, íves pályák, trapéz- és golyósorsók, támasztó csapágyak, porvédő harmonikák és egyéb speciális megoldások tárháza érhető el!

Az NBG Masters Kft. az ügyfeleinek minél magasabb színvonalú kiszolgálását és elégedettségének növelését tűzte ki célul. Keresse technikai kollégáinkat a www.nippon.hu honlapon található elérhetőségeken!

Tervezzen és építsen velünk!

(x)

Kiemelt Partnereink