Szolgáltatók Új trolibuszokat vesz Eperjes

Új trolibuszokat vesz Eperjes

autopro.hu/P.B. | 2023.01.12 15:22

Új trolibuszokat vesz Eperjes

A kép illusztráció, ilyen modellt vásárolt Eperjes is. | Fotó: Pörge Béla

Hat darab 18 méteres, csuklós trolit vásárol Eperjes. A járművek a BKV által nemrégiben beszerzett példányokhoz hasonlóan a Škoda és a Solaris kooperációjában készülnek a csehországi Plzeň városában.

Eperjesen mintegy harminc kilométer a trolibusz-hálózat hossza, ami 44 trolit igényel. Ez egy kimondottan nagy üzem a mindössze 90 ezer lakossal rendelkező városban. Eperjes mellett Pozsonyban, Zsolnán és Besztercebányán közlekednek hasonló Škoda-Solaris trolik Szolvákiában, de a járművek ismerősek lehetnek Budapestről is.

Az eperjesi példányok 12 kilométer megtételére képesek felsővezeték nélkül, önjáró üzemmódban. A trolik légkondicionáló berendezéssel, kamerákkal, Wi-Fi-vel és USB-csatlakozókkal is fel vannak szerelve – írja az electrive.com.

A Škoda a már említett budapesti és eperjesi megrendelései mellett Plzeň-be és Ústi nad Labembe is szállíthat trolikat Csehországban. Petr Novotný, a Škoda Csoport buszokért felelős elnöke Szlovákiát a cég egyik kulcspartnerének nevezte.

Fontos megjegyezni, hogy ez a Škoda nem a Volkswagen Csoport része, és már korábban levált róla az autógyártó.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink