Szolgáltatók Selfie-vel kényszeríti maszkviselésre utasait az Uber

Selfie-vel kényszeríti maszkviselésre utasait az Uber

autopro.hu/V.M. | 2020.09.02 16:18

Selfie-vel kényszeríti maszkviselésre utasait az Uber

Fotó: Uber Newsroom

A fuvarközvetítői szolgáltatásokat nyújtó amerikai Uber vezetőinek védelmében rövidesen egy új szabályt fog bevezetni, ami szerint a szabályszegő utasoknak selfie készítésével kall majd igazolniuk, hogy maszkot hordanak.

Hirdetés

Az új szabály értelmiben, ha az Uber egyik vezetője jelenti, hogy utasa nem viselt szájmaszkot, a szabályszegő utasnak selfie-t kell készítenie magáról, mikor legközelebb igénybe kívánja venni a szolgáltatást. Az utas a selfie segítségével igazolhatja majd, hogy ezúttal van rajta maszk, még jóval azelőtt, hogy beülne a hozzá érkező autóba.

Az Uber még májusban vezetett be hasonló előírást a vezetőire vonatkozóan, most pedig a cégnél úgy látják, hogy ideje a sofőrök biztonságérzetét is növelni.

Az új szabály először az USA-ban és Kanadában fog érvénybe lépni, még szeptember folyamán, később pedig más országokban is be fogják vezetni – derül ki a The Detroit News cikkéből.

Az új egészségvédelmi előírás az Uber, felhasználók visszacsalogatására irányuló törekvésének részeként kerül bevezetésre. A fuvarrendelések száma a második negyedévben 75 százalékkal múlta alul az egy évvel korábbit, mivel az emberek ritkábban hagyták el otthonaikat, és a közösségi közlekedésbe vetett bizalmuk is megingott.

Kiemelt Partnereink