Szolgáltatók Orbán több pénzt ígért a kkv-knak

Orbán több pénzt ígért a kkv-knak

MTI | 2014.09.17 09:13

Orbán több pénzt ígért a kkv-knak

A magyar kis- és közepes vállalkozásoknak jutó uniós forrásokról, a munkahelyteremtés támogatásáról, a külföldi munkavállalásról, valamint a tervezett infrastrukturális fejlesztésekről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök kedden Baján, a helyi televíziónak adott interjújában. Hangsúlyozta, hogy az uniós pénzek nagyobbik részét a vállalkozók kaphatják.

Hirdetés

Az európai uniós pénzek 60 százalékát a vállalkozói világba fogjuk irányítani, kiemelten a kis- és középvállalkozóknak, nagyvállalatok csak speciális esetekben és ritkán részesülhetnek ebből a forrásból - hangsúlyozta a miniszterelnök, emlékeztetve arra, hogy az elmúlt hét évben az uniós források 16 százalékát kapták a kis- és közepes vállalkozások

Természetesnek nevezte, hogy ez akkor valósulhat meg, ha van elegendő olyan vállalkozó Magyarországon, akinek van piacképes terméke vagy szolgáltatása, és úgy gondolja, hogy érdemes fejlesztenie.

Orbán Viktor utalt a magyar gazdaságban folyó vitára, hogy vajon azért nem fejlesztenek a vállalkozások, mert a bankok nem hiteleznek, vagy azért állt elő ez a helyzet, mert a bankoknak nincs mit hitelezniük.

Most eljön az igazság pillanata, ha látni fogjuk, hogy van a banki hitelnél kedvezőbb forrás, akkor a vállalkozók megmozdulnak-e, és képesek lesznek-e valóban fejleszteni - fűzte hozzá.

Azt mondta, hogy örülne, ha sikerülne a lehetőséget kihasználni, mert a magyar kis- és közepes vállalkozók foglalkoztatják a magyarok többségét, ha ők egy-két emberrel többet vennének fel, akkor megszűnne Magyarországon a munkanélküliség.

Kiemelt Partnereink