Szolgáltatók MVM futam: elérhető közelségben a fenntartható városi közlekedés

MVM futam: elérhető közelségben a fenntartható városi közlekedés

MTI | 2013.09.20 13:54

MVM futam: elérhető közelségben a fenntartható városi közlekedés

Szombaton harmadik alkalommal rendezi meg az alternatív hajtású, környezetbarát járművek versenyét és seregszemléjét az MVM Magyar Villamos Művek. A szeptember 21-i III. MVM Energia Futamon napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok versenyeznek a Lánchíd pesti oldalán, hogy megmutassák: a mérnökök találékonyságának köszönhetően már elérhető közelségbe került a fenntartható városi közlekedés.

Hirdetés

Az MVM Csoport 2011-ben hívta életre az MVM Energia Futam rendezvénysorozatot. Az első rendezvénnyel az európai fővárosok között elsőként szerveztek versenyt az alternatív hajtású járműveknek Budapesten. 2012-ben az MVM Jövő Hídja programjain a fiatal magyar mérnökök környezetvédelmet és fenntartható fejlődést támogató találmányaival, tudományos eszközeivel is megismerkedhettek. Ezek közül is kiemelkednek a már kereskedelmi forgalomban is kapható villanyautók, amelyek a következő évtizedek során forradalmasíthatják a városi közlekedést, és egyben Magyarország villamosenergia-igényének jelentős növekedését, és ezzel párhuzamosan az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenését is előidézhetik.

Társaságcsoportunk fontos célja, hogy támogassuk a környezetvédelemi fejlesztéseket, az innovációt és a fiatal mérnökök munkáját. A fenntarthatóság, a környezetközpontú szemlélet fejlesztésének, az új generáció mérnökeinek járműipari innovációi izgalmas, hatásos módon találkoznak egy látványos rendezvényen, az MVM Energia Futamon mondta Felkai György, az MVM Magyar Villamos Művek kommunikációs igazgatója. Idén a szórakoztató ismeretterjesztés új elemei lesznek a paksi atomerőmű és az MVM Paks II. Jövőnk Energiája Interaktív Kamion kitelepülése, az interaktív járműipari kiállítás, valamint a Széchenyi téri irodaházban nyíló, a jövő közlekedésével kapcsolatos kiállítás.

Az MVM meggyőződése, hogy a leginkább úgy formálható a lakosság környezettudatos gondolkozása, ha lehetőséget teremtünk arra, hogy élményszerűen, személyes tapasztalás útján ismerkedjenek meg a ma és a közeljövőben elérhető, tiszta üzemű, alternatív hajtású járművekkel.





Kiemelt Partnereink