Szolgáltatók Mutatószámok és költségkontroll a karbantartásban (x)

Mutatószámok és költségkontroll a karbantartásban (x)

autopro.hu | 2014.08.13 15:11

Mutatószámok és költségkontroll a karbantartásban (x)

A karbantartás alapvetően költségként jelentkezik minden termelő vállalatnál, azonban éppen ez az állandó költségtényező előzi meg többek között a hirtelen szükségessé váló nagyobb beruházásokat és a kieső termelésből fakadó károkat. A szakmai profizmus mellett - a menedzsment szempontjából - természetesen a legfontosabb elvárás a költséghatékonyság. Erre a látszólagos ellentmondásra kíván segítséget nyújtania Mutatószámok és költségkontroll a karbantartásban című szakmai szeminárium, mely az IIR Magyarország által kerül megrendezésre szeptember 8-9-én.

A karbantartásban felmerülő mutatószámok optimális kiválasztása, értékelése, elemzése, a mutatószámrendszer körültekintő felépítése elengedhetetlen a költséghatékonyság maximálása érdekében. Fontos megismerni, hogyan tudják támogatni, segíteni a mutatószámok a termeléskiesések minimalizálását, a folyamatos termelékenység és hatékonyság növekedését.

A karbantartási stratégiák és a meghibásodások kialakulása között megkérdőjelezhetetlen kapcsolat áll fenn. Erről és a karbantartás területén használatos különböző stratégiákról hallhatnak a résztvevők Dr. Kovács Zoltántól (Pannon Egyetem) a Karbantartási stratégiák: Hogyan mérhető a karbantartás hatékonysága? című előadáson. További két előadása során a megelőző karbantartás és a készletgazdálkodás fontos szerepére derül fény.

Cseh Ferenc (Knorr Bremse) Mérőszámok és mutatószámok a karbantartásban: használat, meghatározás, összehasonlíthatóság, kiértékelés címmel tart előadást. Ennek során a résztvevők megismerhetik többek között a mutatószámok tervezhetőségben betöltött szerepét és a mutatószámok generálódásának folyamatát.

A Mol Nyrt. két munkatársa is megosztja a hallgatókkal érdekes tapasztalatait. Németh János előadásában az eseti, nem várt költségek felmerülésének okairól és kezeléséről, Illés Attilától pedig a mutatószámok riportálásáról hallhatnak a rendezvény vendégei.

Dr. Péczely György (AA Stádium Kft.) három előadást tart a rendezvény során. Először a javítás és a csere lehetőségeivel és megtérülésével foglalkozik, majd a saját belső és a megbízott külső karbantartási csoport előnyeit és hátrányait hasonlítja össze. Végül a karbantartási szervezet gyártásban és iparban betöltött szerepét fogja ismertetni.

A tudásmenedzsment és képzés fontosságáról valamint a diagnosztizálás szerepéről Kalocsai Péter (SKF Zrt.) előadásán ismerkedhetnek meg a rendezvény résztvevői, Major Péter (Binarit Kft.) pedig a szoftver használat rejtelmeibe vezeti be őket.

A zárónap utolsó előadása konkrét gyakorlati példákon keresztül válaszol a szeminárium felvetéseire esettanulmány segítségével, Kohl Gábor, az Opel Szentgotthárd Kft. karbantartási igazgatójának előadásán keresztül.

Ha felkeltette érdeklődését rendezvényünk, látogasson el honlapunkra, ahol részletes információt kaphat a rendezvény programjáról és a jelentkezés módjáról.

Kiemelt Partnereink