Szolgáltatók Mi folyik Miskolcon?

Mi folyik Miskolcon?

MTI/autopro.hu | 2016.01.23 10:00

Mi folyik Miskolcon?

Víz az most épp nem, legalábbis a Digép Ipari Park Kft. területén, merthogy elzárták a csapot. A felgyűlt kifizetetlen számlák miatti lépésnek 59 vállalkozás issza a levét.

Különleges időket élnek meg a miskolciak. Néhány nappal ezelőtt közöltünk interjút egy újonnan kialakított helyi ipari park vezetőjével: a beszélgetés alapján nem kizárt, hogy nagyvállalatok, akár autógyártó is költözhessen a létesítménybe.

Emellett többször is írtunk arról, hogy valami nagyon nincs rendben az ország egyik legnagyobb városának közösségi közlekedésével. Úgy tűnik, egyre jobban elmérgesedik a vita a felek között.

A diósgyőri ipari park, madártávlatból (dippark.hu)

Erre most itt az újabb hidegzuhany: az Észak-Magyarország című Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilap cikke szerint a Digép Ipari Park Kft. vállalt fizetési kötelezettségét sem korábban, sem az egyedi megállapodásban kitűzött határidőre nem teljesítette, ezért a csapok elzárása mellett döntött a városi vízszolgáltató cég, a Mivíz Miskolci Vízmű Kft.

A Diósgyőri Ipari Park honlapja szerint a barnamezős beruházás keretében kialakított létesítmény területén jelenleg 59 termelő társaság működik, a foglalkoztatási létszámuk mintegy 1500 fő. Tevékenységüket tekintve a parkban megtalálhatóak vasúti berendezések gyártásával, melegalakítással, porfestéssel, vasszerkezet gyártásával, fémforgácsolással, asztalosipari tevékenységgel foglalkozó társaságok egyaránt. Ezek a cégek egy ideig alghanem szüneteltetni kényszerülnek a tevékenységüket.

Kiemelt Partnereink