Szolgáltatók Mérséklődött az ArcelorMittal vesztesége

Mérséklődött az ArcelorMittal vesztesége

MTI | 2014.05.09 08:47

Mérséklődött az ArcelorMittal vesztesége

Mérséklődött a termelés alapján a világ legnagyobb acélgyártójának számító ArcelorMittal vesztesége 2014. első negyedévében. A vállalatnak nőttek az eladásai, és megerősítette korábbi éves profit-előrejelzését.

Hirdetés

Az ArcelorMittal első negyedéves vesztesége 205 millió dollárra csökkent az egy évvel korábbi 345 millió dolláros veszteségről. Az első negyedéves bevétel 19,79 milliárd dollár volt, 0,2 százalékkal nőtt éves alapon.

Az ArcelorMittal termelése adja a világ acéltermelésének 6 százalékát, azaz a termelés nagyobb, mint két legfontosabb riválisáé együttéve. 2013-ban a cég 91,18 millió tonna nyersacélt gyártott.

Az acélgyártó az elmúlt években vállalati átszervezésbe kezdett, mert a gazdasági válság alatt alacsony volt a kereslet és zuhantak az acélárak. Különösen Európában volt érezhető a kereslet csökkenése, ahol üzemeket is be kellett zárni. Az átszervezés eredménnyel járt, az első negyedévben már csökkentek a költségei.

Negyedéves jelentésében az ArcelorMittal megerősítette, hogy a kamatfizetés, az adó és az értékleírás előtti eredménye (EBITDA) 2014. végére 8 milliárd dollárra nő a 2013-as 6,89 milliárd dollárról.

Kiemelt Partnereink