Szolgáltatók Megnyílt az idei Automotive Hungary és Ipar Napjai kiállítás

Megnyílt az idei Automotive Hungary és Ipar Napjai kiállítás

Pörge Béla | 2020.10.19 15:21

Megnyílt az idei Automotive Hungary és Ipar Napjai kiállítás

Palkovics László online vett részt a megnyitón. | Fotó: Pörge Béla

A járványügyi helyzet miatt a megnyitón csak néhányan vehettek részt, ráadásul részben online zajlott az esemény, ugyanakkor a kiállítás területén számos monitoron lehetett követni a beszédeket. A megnyitó után egy körséta keretében kiosztásra került az Ipar Napjai 2020 Nagydíj, melyet két cég nyert el.

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg az idei kiállítást, beszédében kiemelte a személyes találkozások fontosságát, valamint felhívta a figyelmet arra, hogy közel száz kiállító döntött úgy, hogy részt vesz az idei kiállításon. Ez ugyan kevesebb az eredetileg tervezetthez képest, de a járvány miatt az is jó eredmény, hogy a kiállítás megtartásra került.

Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter élőben, de online köszöntötte a megnyitót figyelemmel követőket, a járvány miatt személyesen nem jelent meg a Hungexpo-n. A miniszter kiemelte a hasonló rendezvények fontosságát, elmondta, hogy az ilyen találkozások a magyar gazdaság érdekét szolgálják.

Körséta és díjátadó

A rövid megnyitó után egy körsétára került sor, amit virtuálisan is követni lehetett. A séta során több standot is bemutattak az érdeklődőknek, ám ezt megelőzően átadásra kerültek az idei Ipar Napjai Nagydíjak. A díjakat Ganczer Gábor, Dr. Nagy Ádám, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, Iparági stratégiákért és szabályozásért felelős helyettes államtitkára és Dr. Takács János, a GTE elnöke adták át.

Az esemény moderátora Alföldi Zoltán volt, valamint Baranyai Gergő kiállításigazgató és Kilián Csaba, a MAGE ügyvezető főtitkára is részt vettek a sétán.

A díjazottak

Elsőként a Lasram Engineering Kft. ügyvezetője, Kreisz István vehetett át díjat. A Lasram a Robot Automatizált Lézer Cella nevű termékért kapta a díjat, ami az additív gyártás területén jelent komoly újítást azzal, hogy a gyártócellának köszönhetően egyszerűbbé válik a kész termék legyártása.

Kreisz István az Ipar Napjai 2020 Nagydíjjal.

Kreisz István az Ipar Napjai 2020 Nagydíjjal. | Fotó: Pörge Béla

A másik Nagydíjat az Endrich Bauelemente Vertriebs GmbH magyar leányvállalata kapta, ahogyan a különdíjat is ez a cég nyerte el. Utóbbi a fejlesztőmérnökök számára létrehozott elektronikai témájú tudásbázissal érdemelték ki, míg a Nagydíjat egy M2M technológián alapuló megoldásáért kapta.

A díjátadók után még néhány standot röviden bemutattak, majd véget ért a 2020-as Ipar Napjai és Automotive Hungary kiállítás hivatalos megnyitója.

Kiss Zoltán, az Endrich Bauelemente export igazgatója a különdíjjal.

Kiss Zoltán, az Endrich Bauelemente export igazgatója a különdíjjal. | Fotó: Pörge Béla

Nem olyan, mint eddig

Ahogyan azt a megnyitón és korábban is hangsúlyozták, a járvány miatt a két kiállítás nem olyan, mint korábban, hiszen eleve össze kellett vonni a két rendezvényt a tavaszi helyzet miatt. A két eseményen együtt sincs több száz kiállító és tömeg a Hungexpo helyszínén, ám ez utóbbi változás nem is baj. Szerencsére az már az első délelőtt látszott, hogy a szakmai érdeklődés nagy a rendezvény iránt, és már hétfőn, az első órákban is sok látogató jelent meg a helyszínen.

A kiállításon hamar megtapasztalhatják a látogatók, hogy a Hungexpo vezetői korábban nem hiába hangsúlyozták, mindent megtesznek a biztonságért, ugyanis elegendő tér áll a látogatók és a kiállítók rendelkezésére, mindenki hord maszkot (kivéve természetesen beszéd közben, ahogy ez a képeinken is látszott), a belépéskor pedig testhőmérsékletet mérnek, a látogatók pedig egy fertőtlenítőkapun át léphetnek be a rendezvény területére.

Az Automotive Hungary és Ipar Napjai kiállítás október 22-ig, csütörtökig tart, míg a Techtogether verseny eredményhirdetésére 21-én kerül sor.

Kiemelt Partnereink