Techtogether Magyarország legjobb járműépítő egyetemi csapatai ismét versenybe szállnak

Magyarország legjobb járműépítő egyetemi csapatai ismét versenybe szállnak

autopro.hu | 2020.10.19 11:17

Magyarország legjobb járműépítő egyetemi csapatai ismét versenybe szállnak

Fotó: Erhardt László

Keddtől két napon keresztül zajlik majd a verseny hazánk legjobb egyetemi járműépítő csapatai között, hogy eldöntsék, ki nyeri ebben az évben a Techtogether Automotive Hungary versenyt. A 12 csapat a Formula Student, pneumobil, elektromos és alternatív hajtások területéről érkezik. Építenek ők versenyautót, de hajót is, hogy összemérhessék egymás tudását itthon és külföldön.

Hirdetés

A hetedik alkalommal megrendezendő versenyre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről, Eötvös Loránd Tudományegyetemről, Széchenyi István Egyetemről, Neumann János Egyetemről, a Miskolci Egyetemről, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karáról és az Óbudai Egyetemről érkeznek csapatok. A közel 270 hallgató szinte negyede (32%) járműmérnökként, másik negyedük (33%) gépészmérnökként, míg a versenyzők 14 százaléka villamosmérnökként és 3 százalékuk mérnökinformatikusként kezdi hamarosan pályafutását a hazai vállalatok valamelyikénél.

A verseny már három hete elkezdődött, hiszen a csapatokat komoly mérnöki kihívás elé állítottak, a valós élet műszaki problémájának megoldására késztették a versenyen részt vevő vállalatok. A cégek között megtaláljuk a Tier 1-es nemzetközi vállalatokat éppúgy, mint a magyar gép-és járműipar kiváló középvállalatait és egyetemeit: AGC Glass Hungary Kft., Continental Hungaria Kft., HEPENIX Műszaki Szolgáltató Kft., KVALIX Automatika Kft., Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft., Rohde & Schwarz Österreich Ges.m.b.H., S&T Consulting Hungary Kft., Schaeffler Savaria Kft., SMC Hungary Kft., SZTAKI, Tequa International Kft., thyssenkrupp Materials Hungary ZRt., Miskolci Egyetem, Pannon Egyetem, Széchenyi István Egyetem. A verseny helyszíni zsűrijét ebben az évben is a Gépipari Tudományos Egyesület biztosítja.

A verseny különlegességét adja, hogy online és a helyszínen is zajlik egyidejűleg.

Jöjjön el Ön is a közös rendezésű Automotive Hungary és Ipar Napjai kiállításra és találkozzon a fiatal tehetségekkel!

Kiemelt Partnereink