Szolgáltatók Kugával készül a vébére Kozák Danuta

Kugával készül a vébére Kozák Danuta

Biró Csongor | 2013.08.18 11:00

Kugával készül a vébére Kozák Danuta

Kozák Danuta élete ötödik világbajnokságára készül. Az eddigi négy világbajnokságán öt arany-, és egy-egy ezüst-, illetve bronzérem a mérlege, egyesben azonban még sosem nyert.

Hirdetés

Kozák Danutával a Ford Kuga hazai bemutatóján találkoztunk. Az olimpikon szintén Kugával jár, a Ford Magyarország ezzel a szabadidő-autóval támogatja a sportoló felkészülését. Danuta szereti ezt a kocsit, főként azért, mert nagy benne a hely, a tetőcsomagtartón pedig elfér a közel 5,2 méteres kajak. Korábbi szponzori autóival nem volt maradéktalanul elégedetett, mert mind a Suzuki Swift, mind pedig a BMW 1-ese kicsi volt. A Kugába kényelmesen befér két személy két-három hétre elegendő váltóruhája, de még egy leengedett motorcsónak is.

Kozák Danuta és Ford Kugája

Az augusztus 29. és szeptember 1. között a németországi Duisburgban rendezett vébén két arany a célja kétszeres olimpiai bajnokunknak. Ötszörös világbajnokként háromszor párosban (2009-ben és 2010-ben az olimpiai számban, 500 méteren, 2011-ben 200 méteren) nyert, négyesben 500 méteren további két alkalommal (2009, 2011) győzött.

Az autopro.hu kérdésére elmondta: úgy érzi, jó úton halad felkészüléssel, a technikán és a koncentráción azonban van még mit javítani. A győzelemhez szükséges lelki egyensúly és az önbizalom fenntartásában személyi tréner segíti, a fizikai felkészülésben párja, egyben új edzője Somogyi Béla támogatja. A duisburgi vébén célja az arany megvédése négyesben, valamint az aranyérem megszerzése egyesben, ez utóbbi még hiányzik Danuta győzelmi trófeái közül.

A civilben a kertészeti egyetemet gyógy- és aromanövények tanszékén idén januárban államvizsgázó élsportolónak a hathetes szolnoki edzőtáborban leginkább a nagy meleggel kellett megküzdenie, sokkal szívesebben készülne valamivel hűvösebb tájakon. A hazai edzőtáborok közül egyébként a szolnoki a kedvence, mert itt rendes pályán gyakorolhatnak.

A jövőjét firtatató kérdésekre Danuta mosolyogva csak annyit mondott, van még célja a kajakban, eddig még senkinek sem sikerült megvédenie címét egyesben az olimpiák történetében. Rióban ez a feladata. Rengeteget edz, az erőnléti felkészülés mellett naponta kétszer száll vízre, egy-egy alkalommal 10-12 kilométert evez. Ha már kinyerte magát és egyszer mégis abbahagyja, akkor polgári foglalkozás mellett az utánpótlásra fordít majd időt és energiát.

Kiemelt Partnereink