Szolgáltatók Kiterjesztett valóság a csomagolásban

Kiterjesztett valóság a csomagolásban

DS Smith | 2019.05.16 14:26

Kiterjesztett valóság a csomagolásban

A DS Smith Packaging folyamatosan keresi és alkalmazza azokat az újításokat, melyekkel javítani tudja vevői számára az autóipar teljes ciklusában lévő folyamatokat, eljárásokat.

Hirdetés

Történelmileg visszatekintve, kezdetben a DS Smith is hagyományos papíralapú dokumentumokat vagy webes hivatkozásokat küldött autóipari vevői számára, amelyek megmutatták, hogyan kell az alkatrészek csomagolását összeállítani. Drága és időigényes volt az információk összegyűjtése, kezelése és bemutatása.

Ma már az új, kiterjesztett valóság (augmented reality, AR) technológia alkalmazásával a DS Smith képes megjeleníteni azokat a tervezési lehetőségeket a valós térben szimulálva, amelyek bemutatják a kész csomagolási megoldásokat és azt, hogy hogyan kell összeállítani azokat. A mobileszközökön futtatott speciális AR applikáció használatával szimulálható az autóipari alkatrészek csomagolása, összeállítása, raklapokon történő elhelyezése.

Ez az új alkalmazás átalakítja a kommunikációt. Lehetővé válik, hogy olyan aktív tartalmat nyújtsunk vevőinknek, amelyek kétséget kizáróan megmutatják, hogyan lehet összeállítani és becsomagolni egy nehéz és értékes autóipari alkatrészt. Ez azt jelenti, hogy vevőink bízhatnak abban, hogy a csomagolás a megfelelő módon összeállítható, és ez garanciát nyújt az alkatrészek biztonságos szállítására, megérkezésére. Gyors és egyszerű. Kiváló példája az új technológiák alkalmazásának, a folyamatok egyszerűsítésének.

A budapesti PackRight Centerben elérhető alkalmazás a vevők elvárásait is felülmúlja. Mivel mindenki szorosabb határidőkkel dolgozik, és növekszik az autóipari ellátási lánc összetettsége, az egyik legfontosabb előny az, hogy az AR technológia használata még nagyobb rugalmasságot biztosít a vevőknek. A minden korábbinál élethűbb vizualizáció időben meghozott, jó döntéseket tesz lehetővé. Alkalmazásával a csomagolásfejlesztési folyamat gyorsabb, alaposabb és ez által költséghatékonyabb.

A DS Smith budapesti PackRight Centerében szervezett workshopokat komoly szakmai felkészülés előzi meg, melynek keretében számos információt, szempontot és körülményt mérünk fel, annak érdekében, hogy a lehető legoptimálisabb csomagolási megoldást fejlesszük ki. Olyan design eszközeink vannak, amelyek 3D-tervezésnél, anyagszilárdsági számításoknál, logisztikai költségtervezésnél vagy éppen ökológiai lábnyom (carbon footprint) számításnál használatosak. A workshopok keretében ezekre az eszközökre, valamint a DS Smith helyi- és cégcsoportszintű szaktudására támaszkodunk.

A csomagolni kívánt termék vagy alkatrész a workshop végére a tervezett csomagolásban jelenik meg, amely az AR alkalmazott technológiával azonnal láthatóvá válik. Amennyiben módosításra van szükség, azt rögtön meg tudjuk valósítani, mielőtt fizikai minták segítségével a valóságban is le tudnánk ellenőrizni és kipróbálni az adott csomagolás funkcióját. Ezáltal gyorsabban lehet döntést hozni, amely lerövidíti a csomagolás megvalósításának idejét a tervezéstől a gyártásig.

Amennyiben gyorsan, költséghatékonyan szeretne dönteni egyedi termékének csomagolásával kapcsolatban, keresse csomagolási stratégáinkat!

DS Smith Packaging Hungary Kft.
Tel.: +36 30 338 6301
www.dssmith.com/automotive

Kiemelt Partnereink