Szolgáltatók Kigyúrta az utat Orbán Viktor a magyar cégeknek Kínában

Kigyúrta az utat Orbán Viktor a magyar cégeknek Kínában

MTI | 2018.11.06 11:22

Kigyúrta az utat Orbán Viktor a magyar cégeknek Kínában

A magyar vállalatoknak lesz helyük Kínában – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Sanghajban, az első Kínai Nemzetközi Import Expón (CIIE) felállított magyar országpavilont megnyitó beszédében.

Kínai látogatása zárónapján a kormányfő a kíséretében lévő tárcavezetők Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Nagy István agrárminiszter jelenlétében nyitotta meg az expó egyik díszvendégeként kiállító Magyarország pavilonját.

Orbán Viktor szerint büszkeségre ad okot, hogy sikerült áthidalni a Magyarország és Kína közötti hatalmas távolságot, ennek eredményeként ugyanis magyar vállalatok megtalálhatják a számításaikat Kínában.

Felidézte hétfői tárgyalását Hszi Csin-ping kínai államfővel, akivel abban maradtak, hogy közösen építik azt a jövőt, amelyben a magyar cégeknek is lesz helyük majd Kínában.

Orbán Viktor azt is megjegyezte, hogy "a legmagyarabb kínai város" címet Sanghaj érdemli ki, a besztercebányai születésű Hudec László építész ugyanis számos nevezetes épületet tervezett a kínai városban. Sanghaj kulturális lenyomatán rajta kívül más magyarok munkájának az eredménye is ott van tette hozzá.

A sanghaji expót több mint 130 ország és térség, köztük Magyarország részvételével rendezik meg, a november 10-éig tartó eseményen mintegy 2800 cég állít ki. A külföldi díszvendégek Magyarország mellett: Brazília, Kanada, Egyiptom, Németország, Indonézia, Mexikó, Pakisztán, Oroszország, Dél-Afrika, Vietnam és Nagy-Britannia.

Kiemelt Partnereink